eur:
389.45
usd:
363.42
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az önkormányzat felelősségét is vizsgálják a gyermektragédia kapcsán

Egyelőre nem indítanak büntetőeljárást a Sümegprágában leomlott löszfal ügyében. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azonban megerősítette: vizsgálják az önkormányzat felelősségének kérdését is.

A leomlott löszfal környékéről hordta ugyanis a falu lakossága a földet. A gyerekek ide jártak játszani, a felnőttek pedig itt "szerezték be" a homokot, a terület tulajdonosainak tudta nélkül, az önkormányzat azonban a tragédiáig semmit sem tett ennek megakadályozására.

A katasztrófavédelem munkatársai most ügyelnek arra, hogy senki nem menjen a löszfal közelébe - mondta el az InfoRádióban Dániel-Tóth Zoltán szóvivő.

A helyi képviselőtestület pedig már döntést hozott a fal lebontásáról. A rendőrség vizsgálja, hogy a három gyermek halálához vezető tragédiáért ki tehető felelőssé.

Kedden három 12 éves gyermek halt meg a leomló homokfal alatt a falu határában. Két gyermeket az omlás után hamar megtaláltak, a harmadikat azonban órákon át keresték - mondta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

Kedden este még nyomkereső kutyát is vittek a helyszínre, adott is jelzéseket, és éppen azon a területen, ahová még délután a gyermekek kimentésének megkezdésekor rakodták a lezúdult homokot.

Végül a tragédia harmadik áldozatára 22 óra után néhány perccel leltek rá az órák óta dolgozó tűzoltók. A gyermek holttestét azért találták meg nehezen, mert az nem a leomlott homoktömeg alatt volt, hanem mélyen bent a löszfal alatt - mondta Zöld János.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×