eur:
390.62
usd:
365.06
bux:
68262.27
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Újra AB előtt vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj

Újra az Alkotmánybíróság elé kerül a vizitdíjjal, a kórházi napidíjjal és a tandíjjal összefüggő fideszes népszavazási kezdeményezés. Sereg András, a testület sajtófőnöke az InfoRádiónak azt mondta: három magánszemély megtámadta a múlt héten az Országos Választási Bizottság döntését, amelyben hitelesítették az aláírásgyűjtő íveket.

A három magánszemély a népszavazás tilalmi tárgyköreivel kapcsolatban fordult az Alkotmánybírósághoz. Annak a megvizsgálását kérték, hogy a kérdések nem ütköznek-e az alkotmányba, illetve a népszavazási törvényben felsorolt tilalmi tárgykörökbe - mondta el az InfoRádiónak Sereg András.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy mivel a népszavazási kérdéseket már megvizsgálta az Országos Választási Bizottság és az Alkotmánybíróság is, tulajdonképpen megítélt dologról van szó. "De az eljárási szabályok szerint van lehetőség kifogást benyújtani, az AB-nek pedig ilyenkor kötelessége eljárni" - hangsúlyozta.

A beadványt magánszemélyek adták be, akik nem járultak hozzá személyazonosságuk felfedéséhez - tette hozzá.

Sereg András elmondta, hogy július 16-ától augusztus 17-éig ítélkezési szünet van, az első teljes ülést az AB augusztus 27-28-án tartja. Ezen a tervek szerint napirendre tűzik a kérdés megtárgyalását, és elképzelhető, hogy a határozat is megszületik.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fordul a piac, elárulták Magyarország legprofibb befektetői, mi most a legjobb befektetés

Fordul a piac, elárulták Magyarország legprofibb befektetői, mi most a legjobb befektetés

Már nagyon érett az a korrekció, amit áprilisban láttunk a részvénypiacokon, de ez még nem jelenti az elmúlt évek bikapiacának egyértelmű végét – vélekednek e havi portfólió-ajánlóikban a magyar befektetési szakemberek. Az, hogy milyen kamatpolitikát folytat a Fed, az egész világra hatással lesz, és az EKB kamatvágási elképzeléseit is erősen átszabhatja. A hazai portfóliómenedzserek most jó beszállási pontot látnak a kötvénypiacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×