eur:
389.52
usd:
363.33
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A nulláról kezdik a kórházak eredményességének mérését

A hamarosan nyilvánosságra kerülő kórházlista alapján nem lehet megállapítani, melyik kórházban dolgoznak eredményesen, így nem könnyíti meg a választást sem - írja a Népszabadság. Lapszemle.

A Népszabadságban olvashatják, hogy csalódás éri azokat, akik a két héten belül nyilvánosságra kerülő kórházlista alapján akarnak maguknak intézményt választani. A biztosításfelügyelet honlapjára kikerülő adatokból ugyanis mindössze az derül ki, hogy hol mennyien dolgoznak, és milyen műtéteket végeznek a leggyakrabban.

"Nincs szervezett adatgyűjtés a gyógyítás eredményességéről, és még csak az sem dőlt el, hogy pontosan mit is kéne rendszerszerűen gyűjteni, ezért ezt a munkát a nulláról kell kezdenünk" - mondta az újságnak Kovácsy Zsombor, az Egészségbiztosítási Felügyelet elnöke.

Simon Tamás egészségjogi ügyvéd azt hangsúlyozza, hogy a betegnek törvényben biztosított joga tudni, mire számíthat egy adott kórházban.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy bár az oktatási tárca tagadta a lap információit, miszerint megnyílhat az út a felsőoktatás privatizációja előtt, Magyar Bálint és az SZDSZ tegnap kiállt a magántőke felsőoktatásba való bevonása mellett.

A volt miniszter az "államszocialista gazdasági gyámság" alól akarja felszabadítani az egyetemeket, ezért reméli, hogy javaslata a parlament elé kerül.

Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár csütörtökön azt mondta, hogy Magyar Bálint indítványával a minisztérium nem foglalkozott, azt még az Államreform Bizottság sem tárgyalta meg.

Miután a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete egyértelműen jelezte: nem támogatják, hogy a felsőoktatási törvény módosítása kapcsán Magyar Bálint javaslata a kormány elé kerüljön, pénteken a volt miniszter és az SZDSZ is kiállt a magántőke felsőoktatásba való bevonása mellett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×