eur:
389.45
usd:
363.42
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szeptemberre megjönnek az új, Mercedes vízágyúk

Három új, Mercedes típusú vízágyút vásárol a rendőrség, amelyek a 25-30 éves eszközöket váltják - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az InfoRádióban.

Garamvölgyi László közölte: a beszerzést egy elkülönített, 2,2 milliárd forint nagyságú keretből finanszírozzák, amely a schengeni alapból származik.

Az első negyedévben ebből a keretből szerezték be az egyéni védőfelszereléseket is, később pedig ebből vásárolnak egyebek mellett mikrobuszokat és csapatszállító járműveket is.

A rendőrség összesen három új, Mercedes típusú vízágyút szerez be, kettőre már meg is kötötték a szerződést, ezek várhatóan szeptemberben érkeznek meg.

Az új járművek 105 millió forintba kerülnek, és a meglévő 25-30 éves eszközöknél megbízhatóbbak, komfortosabbak, korszerűbb a felszerelésük, és nagyobb a teljesítményük - hangsúlyozta az ORFK szóvivője.

Utóbbiról Garamvölgyi László elmondta: a járművek tetején lévő toronycső 12 bar nyomású vízsugarat bocsát ki, percenként 1.200 literes teljesítménnyel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×