eur:
389.55
usd:
363.44
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Élelmiszerellenőrzés: terítéken a vendéglők

Az élelmiszerraktárak után a vendéglátó és a közétkeztető cégek konyhái kerülnek az élelmiszerbiztonságért felelős ellenőrök terítékére. A vendéglőkben az állatorvosok az ételkészítést és raktározást ellenőrzik, valamint azt vizsgálják majd, hogy honnan származik az alapanyag.

A Népszabadság arról ír: az ÁNTSZ honlapján augusztus óta olvasható, az ételmérgezésen kapott éttermeket tartalmazó feketelistán most öt cég szerepel, ketten várólistán vannak. A M.E.G.A. Trade cégcsoport kapcsán kirobbant botrányhoz hasonló ügyeknek úgy próbálja elejét venni az éppen átszervezés alatt álló hatóság, hogy a hulladékkezelés területén vizsgálódik kiemelt erővel. Azt nézik majd, hogy a lejárt szavatosságú termékeket kivonják-e a forgalomból, a megsemmisítendő élelmiszereket valóban a megkötött szerződéseknek megfelelően elszállítják-e a fehérje feldolgozó üzemekbe.

Az első tapasztalatok alapján lesz mit rendbe tenni: előfordul ugyanis, hogy csak papíron szállítják el a fogyasztásra nem alkalmas cikkeket a kereskedőktől. Az újracímkéző raktárról elhíresült M.E.G.A. Trade ügyében van már eredménye a vizsgálatnak. A Népszabadság információi szerint a cégcsoportot 40-50 millió forintra bírságolhatják, ám hiába. Vagyontárgya ugyanis gyakorlatilag nincs, jóformán mindenét lízingelte.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a kormányzati intézkedések miatt kevesebb lakást építenek az idén a befektetők, az új otthonok ára tovább emelkednek. A használt lakásoknál árcsökkenés is bekövetkezhet. Ez jelentősen megnehezíti a lakáscserét, ami tovább rontja a lakásépítők helyzetét. A kormányzati intézkedések következtében csökkenő fizetőképes kereslet miatt további visszaesés várható a lakásépítési piacon - közölte Varjasné Székely Éva, a Magyar Lakásépítők Országos Szövetségének elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×