eur:
389.24
usd:
362.03
bux:
68527.95
2024. május 8. szerda Mihály

Újabb titkos felvétel: az MSZP újragondolja viszonyát az SZDSZ-szel és az MDF-fel

Az MSZP-nek újra kell fogalmaznia kapcsolatát az SZDSZ-szel, mivel az elvesztette országos jelentőségét és a jól szerepelt MDF-fel is - mondta a szocialista párt elnökhelyettese a szombati zárt választmányi ülésen. Szekeres Imre szerint lakossági tiltakozást kell szervezni azokban az ügyekben, ahol a helyi közösség rovására születnek döntések.

Az önkormányzati választásokon elért eredményeket elemezve Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese arra a következtetésre jutott, hogy ez "rendkívül tanulságos és új lehetőséget nyit a Magyar Szocialista Párt számára. Nevezetesen abban nyit új lehetőséget, hogy nem többet, hanem másként kell csinálni a jövőben a szocialista párt politikáját és az önkormányzatokban folytatott politikát".

"A Szabad Demokraták Szövetsége országos kispártból budapesti középpárttá vált. Ez azt jelenti, hogy Budapesten kívül a politikai támogatottsága és jelentősége drasztikusan lecsökkent, ezért a Magyar Szocialista Pártnak a jövőben meg kell fogalmaznia viszonyát a Szabad Demokraták Szövetségéhez, mert ez egy másik helyzet" - fogalmazott Szekeres Imre, aki szerint az MDF-fel is új viszonyt kell kialakítania a szocialista pártnak.

"A Magyar Demokrata Fórum ezen az önkormányzati választáson országos kispárttá vált, sok fontos mandátummal. Ez egy új jelenség, 11 megyében van jelentősége a Magyar Demokrata Fórum által megszerzett mandátumoknak. A Magyar Szocialista Pártnak új viszonyt kell ebben a vonatkozásban is kialakítani" - hangsúlyozta Szekeres Imre.

Kuncze nem jött izgalomba

Valószínűleg erre a két megjegyzésre utalhatott Kuncze Gábor, aki a közszolgálati televízió reggeli műsorában kijelentette: "Lehet, hogy az MSZP választmányi ülésén elhangzottak teljes szövegében lesznek olyan részek is, amelyek a Szabad Demokraták Szövetségét támadják".

Az SZDSZ elnöke úgy fogalmazott: egy párt "sokszor belül akarja a közösségét erősíteni, lelkesíteni", lelket önteni beléjük, különösen ilyen választási vereséget követően, "ezért aztán ilyen ülésen elhangozhatnak olyan dolgok, amelyeket nem a nyilvánosságnak szánnak". Ebben - tette hozzá - semmi különös nincsen.

Kuncze Gábor a kijelentésekre utalva közölte: "túlzottan ettől izgalomba jönni nem kell, és nem is jöttem".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×