eur:
388.68
usd:
361.76
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Késik a Szabadság-híd lezárása

Fellélegezhetnek az autósok: több mint fél évet csúszik a Szabadság-híd év elejére beharangozott lezárása és felújítása. A hídrekonstrukcióra ugyan már megvan a pénz, de a 4-es metró építési munkái csak várhatóan augusztus körül érnek abba a fázisba, hogy a két beruházást összehangoltan meg lehessen valósítani.

A korábban bejelentettel ellentétben január 1. helyett, legkorábban 2007 augusztusában lesz lezárva a Szabadság-híd - tudta meg az InfoRádió.

Városházi források szerint ennek az az oka, hogy bár a híd felújítására rendelkezésre áll forrás, a metróépítés csak később jut abba a fázisba, hogy a két beruházást összehangoltan, egyszerre el lehessen végezni.

Mint azt az InfoRádió a DBR Metró Projektigazgatóságon megtudta, a korábban bejelentett dátum csak egy előzetes becslés volt, még nem álltak rendelkezésre a konkrét tervek.

Az átfogó felszíni rendezési terv csak mostanában készült el, és az állomásokon kívül még 16 olyan beruházást is tartalmaz, amelyet csak akkor valósítanak meg, ha lesz rá pénz.

Ide tartozik a többi mellett hét mélygarázs építése, például a Budaörsi úti kijáratnál, a Tétényi úti, a Bocskai úti, a Gellért téri és a Baross téri megállók közelében.

Az InfoRádió értesülése szerint a teljes, átfogó terv elemei közül novemberre szemezgetik ki azokat, amelyekre forrást lehet biztosítani, ekkor fogadja el a közgyűlés az azokra vonatkozó engedélyokiratokat.

A döntés után indulhat a pályáztatás, amelynek eredményeként várhatóan csak az év második felében kezdődhet el a kivitelezés a Szabadság-hídnál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×