eur:
388.52
usd:
361.02
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Kuncze: a Fidesz asszisztál az alkotmányos rend megdöntéséhez

Az SZDSZ elnöke szerint a Fidesz az alkotmányos rend megdöntéséhez asszisztál. Kuncze Gábor budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: a tüntetőktől ugyanazt lehet visszahallani, amit Orbán Viktor Fidesz-elnök mond. A liberális pártelnök arra szólította föl a többi között az ellenzéki pártvezetőt, hogy vonja vissza kijelentését, miszerint a kormány nem legitim.

Az alkotmányos rend megdöntését akarják a tüntetők- jelentette ki az SZDSZ elnöke budapesti sajtótájékoztatóján.

Kuncze Gábor úgy vélekedett, hogy nincs két tömeg: egy békés meg egy randalírozó.

A szabad demokrata politikus szerint anarchiához vezetne, ha a vesztesek, mindig az utcán akarnák megváltoztatni a választási eredményt.

A pártelnök az alkotmányosság védelmét is hangsúlyozta. Kuncze Gábor fontosnak nevezte, hogy a Fidesz elhalasztotta a hétvégére tervezett nagygyűlését, ugyanakkor fölszólította az ellenzéki pártot, hogy vonja vissza azt a kijelentését, miszerint a kormány illegitim.

Azt is kérte az ellenzéki párttól, hogy határolódjon el az alkotmányellenes nyilatkozatoktól, és bontsa fel a választási együttműködést a MIÉP-pel és a Jobbikkal.

A pártelnök szerint a Fidesznek haza kell küldenie az utcáról a támogatóit, és rá kell vennie őket arra, hogy véleményüket a választásokon nyilvánítsák ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×