eur:
389.49
usd:
363.47
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az ELTE eladja az Ajtósi Dürer sori épületeit

Felszámolja az Ajtósi Dürer sori telephelyét az ELTE, pénzhiány miatt. Tájékoztatásuk szerint a sorozatos elvonások, zárolások, az energia- és közmű költségek emelkedése rendkívül nehéz helyzetbe hozta az intézményt.

A költségek csökkentése érdekében az egyetem már régóta tervezi, hogy a különböző karokat egy-egy campusba csoportosítja. Az Ajtósi Dürer sori ingatlanok eladásából származó bevételt az ELTE a többi épület felújítására, fenntartására fordítja.

A tervek szerint felújítják a Bölcsészettudományi Kar Trefort kerti épületét, és az Ajtósi Dürer sori oktatás is ide költözik majd, így az egész kar egy épületbe kerül.

Az Ajtósi Dürer sori ingatlanok eladásához az egyetem már megkapta az Oktatási és Kulturális Minisztérium engedélyét, a további engedélyek beszerzése pedig folyamatban van. Az eladás nyilvános pályázat kiírásával történik majd.

Kár pénzt fordítani a rekonstrukcióra

Az Ajtósi Dürer soron az egyetem saját uszodával is rendelkezett, azt azonban már korábban be kellett zárni, mivel nem volt pénz a karbantartására. Az intézménynek több sportlétesítménye is van, így az uszoda bezárása nem jelentett komolyabb problémát.

A Trefort kerti campus felújításáig még az Ajtósi Dürer soron is folyik az oktatás. Ezek az épületek rossz műszaki állapotban vannak, viszont az egyetem úgy véli: mivel hamarosan kiköltözik az épületből, fölösleges további pénzt fordítani a rekonstrukcióra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×