eur:
389.16
usd:
361.6
bux:
68581.79
2024. május 7. kedd Gizella

Olcsóbbá válhat a kötelező felelősségbiztosítás

Az autósok és a biztosítók életét is megkönnyítheti, ha a parlament ősszel elfogadja Podolák György szocialista képviselő javaslatát, amely szerint a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások bonus/malus besorolását egy központi helyen tartanák nyilván.

A javaslattevő az InfoRádióban elmondta: ha központi adatbázisban lenne nyilvántartva a biztosítottak összes káreseménye, és kellő biztonsággal működne a bonus/malus rendszer, akkor jelentősen nehezebbé válnának a biztosítási csalások.

A központi nyilvántartással mindenki tudhatja, milyen balesetek történtek, ki mit fizetett, ez idővel kedvezően hathat a biztosítási költségekre is - hangsúlyozta Podolák György.

A kormánypárti politikus szerint az autósok és a biztosítók nagy része is a javaslat mellett áll; és ha minden jól alakul, már ősszel módosulhat a törvény.

A biztosítónak is tetszik

Az Aegon Magyarország Biztosító ügyfélkiszolgálási igazgatója jó ötletnek tartja a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások központi nyilvántartását.

Maximálisan támogatom az ötletet, mert ez segíti a biztosítók közötti együttműködést és a kárrendezési munkát - tette hozzá Vereczki Andrást.

A szakember elmondta azt is: minden autósnak érdeke ez a módosítás, aki becsületesen fizeti a díjakat, mert egyszerűbbé válhat a kárrendezés és a biztosítók közötti váltás is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×