eur:
393.23
usd:
367.93
bux:
67044.93
2024. április 26. péntek Ervin

Összekaptak a koalíciós pártok a Combinón

Közös a koalíciós pártok politikai felelőssége a nagykörúti villamos-felújítás ügyében - mondta Lakos Imre, a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának SZDSZ-es elnöke. A politikus az InfoRádió Aréna című műsorára reagált, ahol Molnár Gyula, az MSZP budapesti elnöke úgy fogalmazott: a Combino villamosok problémáinak ügyében inkább a szabad demokratákat terheli a politikai felelősség.

Lakos Imre szerint az ügy az elmúlt időszakban "túlburjánzott saját nagyságrendjén", és politikai üggyé vált. Mint mondta, az még érthető számára, hogy az ellenzék a városvezetést bírálja, az azonban már nem fogadható el, hogy Molnár Gyula belső ellenzékként próbál viselkedni egy koalícióban.

"Mi kínosan ügyeltünk arra az elmúlt időszakban, hogy ki se ejtsük azt, hogy Vajda Pál MSZP-s főpolgármester-helyettes felügyeli ezt a területet" - mondta a városüzemeltetési bizottság elnöke.

Kijelentette: nem vitatható a városvezetés politikai felelőssége, de a megoldás már nem politikai, hanem szakértői ügy. Lakos Imre ezért Molnár Gyula nyilatkozatát a nyári melegnek tudja be, és továbbra is fontosnak tartja, hogy a koalíciós pártok együttműködjenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében a Tiktok anyacége és az amerikai kormány csörtéjéről volt szó, amelynek a vége akár az is lehet, hogy a platformot betilthatják a tengerentúlon. Vendégünk volt Keleti Arthur, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója. A második blokkban a friss munkaerőpiaci adatokat elemeztük Hornyák Józseffel, a Portfiolio makrogazdasági elemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×