eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin

Minden idők legmagasabb vízszintje a Hernádon

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tovább erősítik a gátakat az áradó Hernád mentén lévő településeken. A folyó vízszintje a középső és az alsó szakaszon is meghaladhatja a valaha mért legmagasabb értéket. Az árvízi védekezést már katonák is segítik.

Hernádkércsen kiköltöztetik otthonából azt a hat családot, akiknek a házát körbevette a Hernád. A település polgármestere az InfoRádióban elmondta: ezek az épületek akár össze is omolhatnak.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes vezetője azt mondta: a kitelepítésre váró 20 ember közül 15 elhelyzése gondot okoz. Kohánka István az InfoRádióban közölte: a családoknak helyben biztosítanak ideiglenes szállást.

Körbezárta a víz Hernádszentandrást is, de lakóházak még nincsenek veszélyben. A térségben összesen 14 utat zártak le a vízátfolyások miatt. Kedd reggel óta már a 3-as számú főút egy szakaszán sem lehet közlekedni.

Országszerte 2300 kilométer hosszú folyószakaszon rendeltek el árvízvédelmi készültséget. A Sajón, a Hernádon, a Taktán és a Zagyva középső szakaszán harmadfokú a védekezés.

A védekezésben több ezer hivatásos és civil vesz részt - mondta el az InfoRádióban Szentes György, a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főosztályvezetője.

A Tiszán Vásárosnamény és Tokaj között elsőfokú a készenlét. A Sebes-Körösön és a Berettyón másodfokú védekezés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×