eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Márki-Zay Péter megváltoztatta a véleményét a háborús konfliktuskezelésről

Az egyik interjúban még követendőnek tartotta Orbán Viktor háborús konfliktuskezelését, egy másikban viszont épp az ellenkezőjét állította az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. A pártalapítási igen-nem után újabb dilemma.

Kedd délelőtt jelent meg az a videointerjú, amelyet a JelenValónak adott Márki-Zay Péter, és ebben sok más téma mellett beszélt az orosz–ukrán háborúról is. Úgy fogalmazott, hogy a mostani kormány háborús intézkedéseit, így a NATO-csapatok beengedését, a menekültek segítését, a szankciók megszavazását, ők is segítenék.

"Ugyanazt csinálnám miniszterelnökként, mint Orbán Viktor, csak én nem hazudoznék róla" – mondta az interjúban az ellenzéki kormányfőjelölt.

Márki-Zay Péter kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt a vendége Kolozsvárról. Amikor szóba került a korábbi kijelentése, hogy a jelenlegi háborús helyzetben ugyanazt csinálná miniszterelnökként, mint Orbán Viktor, csak ő "nem hazudozna róla", már azt válaszolta:

"Orbán Viktor egyáltalán nem kezeli jól a háborút, kikérem magamnak, hogy én ugyanazt csinálnám."

Később pedig úgy finomított, hogy nem mindenben ért egyet a miniszterelnökkel, de vannak konkrét ügyek, amelyeknél jól döntött Orbán – ilyen például a szankciók ügye. Ugyanakkor szerinte botrányos, hogy a miniszterelnök egy "bombákkal megrakott drónt" engedett át a légtéren. Hangsúlyozta, hogy a NATO-t oda kell engedni a határhoz, és meg kell védeni a magyar légteret, ugyanakkor azokat a szankciókat, amelyeket a fideszesek megszavaztak, az ellenzék is megszavazta volna.

Az InfoRádió Arénájában március 9-én egy új párt alapításának munkálatairól beszélt, a már idézett JelenValó-interjúban viszont módosította a pártalapítás időzítésével kapcsolatban mondottakat, (a részletek a fenti előzmény-cikkekben).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×