eur:
392.91
usd:
366.42
bux:
66890.74
2024. április 25. csütörtök Márk
Strasbourg, 2018. április 17.Emmanuel Macron francia elnök felszólal az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2018. április 17-én. (MTI/EPA/Patrick Seeger)
Nyitókép: PATRICK SEEGER

Emmanuel Macron gratulált Orbán Viktornak

A kétoldalú és az Európai Unión belüli együttműködésről írt Emmanuel Macron francia köztársasági elnök abban a levélben, melyet Orbán Viktornak küldött, gratulálva a magyarországi parlamenti választáson elért sikeréhez - tájékoztatta kedden az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Április 12-i keltezésű levelében a francia államfő biztosította a magyar miniszterelnököt, hogy folytatni kívánja a konstruktív munkakapcsolatot annak érdekében, hogy minden területen elmélyítsék a Franciaország és Magyarország közötti kötelékeket.

Macron levelében emlékeztet arra, hogy jövőre ünnepeljük hazánk uniós csatlakozásának 15. évfordulóját, és örömmel dolgozik együtt Orbán Viktorral - a V4-együttműködés országainak bevonásával is - az európai építkezés előrehaladása, az európai értékek fenntartása érdekében.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×