eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Szentpétervár, 2018. március 18.A helyi szavazatszámláló bizottság kiürít egy urnát egy szentpétervári szavazóhelyiségben 2018. március 18-án, az elnökválasztás napján. A moszkvai Központi Választási Bizottság előzetes adatai az elnökválasztáson független jelöltként induló Vlagyimir Putyin hivatalban levő államfő győzelmét vetítik előre. (MTI/EPA/Anatolij Malcev)
Nyitókép: Anatolij Malcev

Még többen szavaztak a közelmúlt európai választásain

Hetven százalék felett, akár rekordszinten lehet a részvételi arány az országgyűlési választáson, de ez csak itthon meglepő, a közelmúlt európai voksolásain jóval többen vettek részt.

Németországban a tavalyi parlamenti választáson a 62 millió szavazásra jogosult polgárból 47 millió vett részt a választásokon, ez 76 százalékos arány.

Ausztriában tavaly ősszel a 6,4 millió szavazásra jogosult polgárból 5,1 millió vett részt a választásokon, ez 79 százalék.

Olaszországban az idén március 4-i parlamenti választáson a részvétel aránya alig maradt el a 75 százaléktól.

A trendből csak a tavaly nyári franciaországi választás esik ki: a választásra jogosult mintegy 47 millió francia állampolgár alig 49 százaléka járult az urnákhoz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×