eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Washington, 2018. július 17.Donald Trump amerikai elnök megbeszélésen vesz részt törvényhozókkal a washingtoni Fehér Házban 2018. július 17-én, a Vlagyimir Putyin orosz államfővel tartott kétoldalú találkozójának másnapján. (MTI/EPA/Michael Reynolds)
Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Nem csak szexügyek terhelik Donald Trump számláját

Lehet, hogy a szex lesz a veszte Donald Trump amerikai elnöknek, politikai ellenfelei szerint ugyanis törvénysértő módon, a botránytól tartva, kampánypénzekből próbálta kifizetni és elhallgattatni azokat a nőket, aki azt állították, hogy viszonyuk volt vele.

Szövetségi ügyészek hosszú börtönbüntetést kértek Michael Cohenre, Donald Trump amerikai elnök volt ügyvédjére, akinek vallomása alapján a 2016-os elnökválasztási kampányban elkövetett bűncselekményeket kapcsolnak az elnökhöz. Cohen végül 3 év börtönnel megúszta.

Az ügyvéd - aki korábban még azt mondta, hogy Trump elé állna, ha rálőnének -

elismerte, hogy "az elnökjelölt kérésére" kifizette Stormy Daniels pornószínészt és egy másik nőt, hogy "ne csináljanak zajt"

a 2016-os elnökválasztási kampányban.

Ezzel kapcsolatban bűnösnek vallotta magát abban a pontban, hogy

a Trump-csapat tagjaként megsértette a kampányfinanszírozásról szóló törvényt,

mert a vád szerint kampányköltésnek minősült a hallgatás áraként adott pénz. Abban a bűncselekményben is bűnösnek vallotta magát, hogy hazudott a Kongresszusnak Trump tervezett moszkvai toronyházáról, illetve arról, hogy orosz illetékesekkel tárgyalt.

"Igaza van az elnöknek, amikor gyengének nevezett" - mondta, hozzátéve:

gyenge volt, mert vállalta, hogy rejtegesse Trump "szennyes tetteit". A volt ügyvéd úgy állította be: Trump okozta azt, hogy "a sötétség és nem a fény útját" választotta.

Cohen védője szerint ügyfele "szerencsétlenségére több mint egy évtizeden át Trump ügyvédje, üzleti partnere és mindenes asszisztense volt".

Cohennek március 6-ig kell megjelennie egy New York állambeli börtönben, hogy megkezdje büntetése letöltését. Emellett kétmillió dollár pénzbüntetésre is ítélték.

Trump ugyan elismerte, hogy az afférokat emlegető nők pénzt kaptak, de magát a szexuális viszonyt tagadta.

Az elnök után nyomozó ügyészek azonban - úgy tűnik - nem akarnak itt megállni, és továbbra is vizsgálják, hogy kiterjedt üzleti birodalmának más vezetői tudtak-e a bűncselekményekről, és ha igen, mit.

Ez a nyomozás független az elnök állítólagos orosz kapcsolatairól folytatott vizsgálattól, melyet Robert Mueller különleges ügyész vezet.

A nőknek adott hallgatási pénz mellett Cohen azt vallotta, hogy Trump cégének pénzügyi főnöke is részese volt a kifizetésekről szóló megbeszéléseknek.

Kommentátorok megjegyzik: úgy tűnik,

nem az oroszoknak tulajdonított beavatkozás, hanem üzleti birodalma vezetése miatt lehet nagyobb veszélyben Donald Trump,

és már az elnök könyvelője is együttműködik a nyomozókkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×