eur:
396.22
usd:
366.95
bux:
0
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Nyitókép: Waze

Újabb segítséget kapnak az itthoni traffipaxvadászok

A Waze új frissítése már nem csak azt fogja megmutatni, hol vannak sebességmérők, hanem azt is, hogy milyen típusúak.

A Google legújabb bejelentése a sebességmérő kamerákra vonatkozó értesítéseket érinti, amelyeket vezetés közben kapunk – írja a vezess.hu.

A Waze alkalmazás értesítéseket küld, amikor sebességmérő kamerák közelébe ér a felhasználó, erre jelenleg két módszer van: ikonokat helyez el a térképen, és értesítéseket küld, amikor a kamerák közelébe ér az autós.

A legújabb frissítéssel a Waze már nemcsak arra fog figyelmeztetni, hogy kamera van előttünk, hanem azt is megmondja, milyen típusú. Világszerte ismerteti majd az autósokkal, hogy sebességellenőrző kapu, traffibox vagy mobil sebességmérőhöz közeledünk, de azt is előre jelezni fogja, ha egy-egy sávban korlátozzák a sebességet autópályán.

Azt is láthatjuk majd, hogy a Waze által jelölt kamera éppen sebességet mér, piros lámpán áthaladást figyel, biztonsági öv használatát ellenőrzi vagy a tilos sávhasználatot figyeli, ahogy az autópályamatricákat ellenőrző rendszereket is megkülönbözteti majd.

Az új funkció egyelőre nem kapott Android Auto és a CarPlay támogatást, csak az okostelefonok kijelzőjén érhető majd el.

Címlapról ajánljuk
Ő Kós Hubert, a koronavírus hercege

Ő Kós Hubert, "a koronavírus hercege"

A párizsi olimpia első magyar aranyérmesének eddigi sportolói pályafutása, de akár egész élete is a tudatos építkezés biztos gyümölcsözőségéről szól, no meg arról, hogy ha jön a nagy lehetőség, nem a kérdések, hanem a válasz ideje jön el. Kós Hubert az éremátadón sem felejtette el, ki szorul a leginkább támogatásra, de nem ragaszkodik konkrét tervekhez a Los Angeles-i olimpiáig hátra lévő négy évben, Bob Bowman úgyis tudja, melyik számban lehet újra bajnok.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Óriási az energiaigénye az AI-technológiának, mégis segíthet a klímaválság megoldásában

Óriási az energiaigénye az AI-technológiának, mégis segíthet a klímaválság megoldásában

Fél évvel ezelőtt az ENSZ dubaji klímaváltozási konferenciáján (COP28) a világ túllépett a geopolitikai megosztottságon – amit kevesen hittek lehetségesnek –, és összefogott az UAE konszenzus néven ismert reális terv (a COP28-klímacsúcson elfogadott megállapodás – a szerk.) érdekében, amelynek célja a fenntartható jólét előmozdítása és a klímaváltozás fenyegetésének kezelése. Közel 200 kormány és a világgazdaság valamennyi szektora állt össze egy olyan gyakorlatias, tudományosan megalapozott célkitűzés köré, amely az alacsony karbonfelhasználású gazdasági növekedés elérését szolgálja, miközben a 1,5 Celsius-fokos cél megvalósítását is elérhető közelségben tartja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×