eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
hacker  phishing scam during coronavirus pandemic cyber security concept
Nyitókép: thomaguery/Getty Images

Baj van a Facebook Marketplace-en – minden felhasználó érintett lehet

Adathalász támadásokhoz is felhasználhatják azokat a személyes adatokat, melyek a Facebook apróhirdetési felületéről kerülhettek ki egy támadást követően.

200 ezer személyes adatot hozhatott nyilvánosságra egy rosszindulatú szereplő egy hackerfórumon, melyek a Facebook piacteréről, a Marketplace-ről származhatnak – írja a hvg.hu.

Az adatok között Facebook-nevek, profilinformációk, telefonszámok, e-mail-címek és más személyes adatok is vannak, a portál néhány véletlenszerű adat egyeztetése révén ezt igazolni is tudta.

Az IntelBroker nevű szivárogtató állítása szerint az adatbázis egy Discord-felhasználótól származik, aki valamilyen úton-módon fel tudta törni a Meta egyik, felhőszolgáltatásokért felelős alvállalkozójának a rendszereit.

A kiszivárgott adatokat (e-mail-címeket, telefonszámokat) felhasználva a rosszindulatú szereplők könnyedén indíthatnak adathalász (phishing) támadásokat is.

Az IntelBroker nevéhez köthető több korábbi szivárogtatás és kiberbiztonsági incidens elkövetése is, mint például a Hewlett Packard Enterprise rendszereit érintő adatlopás.

Címlapról ajánljuk
Ennyi kvótája van már a magyar sportolóknak Párizsra

Ennyi kvótája van már a magyar sportolóknak Párizsra

Burián Kata olimpiai szintes idővel nyert 200 méter háton pénteken az úszók országos bajnokságán, így Magyarország már 131 kvótával vagy részvételhez szükséges szinttel rendelkezik a nyári játékokra. Reális számítások szerint a sportolói küldöttség létszáma megközelíti vagy akár meg is haladhatja a tokióit (173)
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×