eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Veszélyes vírus terjed a Facebookon – visz mindent

Elég a vonzó álláshirdetésben egy óvatlan kattintás.

Veszélyes kártevő terjed a Facebookon, amelyet hamis álláshirdetések formájában terjesztenek a rosszindulatú szereplők. Az Ov3r_Stealer elnevezésű jelszólopó program célja a számítógépen tárolt jelszavak és azonosítók megszerzése – írja a 24.hu.

A hamis álláshirdetések vezetői, fiókmenedzseri pozícióra toboroznak jelentkezőket a digitális reklámozás területén. A stockfotóval közölt hirdetésben megtalálható egy PDF-fájlra mutató hivatkozás, amely állítólag tartalmazza a munka részleteit. A link lekattintása azonban elindít egy Discord CDN-átirányítást, amely letölti a „pdf2.cpl” nevű fájlt a GitHub-tárhelyről.

Az Ov3r_Stealer számos alkalmazásból próbál adatokat ellopni, beleértve a kriptovaluta pénztárca alkalmazásokat, webböngészőket, böngészőbővítményeket, és társalgási alkalmazásokat, illetve számos rendszerappot. A rosszindulatú program 90 percenként összegyűjti a fertőzött számítógépen talált információkat, azokat pedig továbbítja egy Telegram botnak, amelyben az áldozat földrajzi helyzetét és az ellopott adatok összefoglalóját is megtalálják a csalók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×