eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Mans hands in a business suit makes notes at the table. Businessman busy with professional career and self-interest
Nyitókép: Ivan-balvan/Getty Images

Jóváhagyta a Richter egyik készítményének forgalmazását az Európai Bizottság

Engedélyezi az Európai Bizottság a Richter egyik készítményének forgalmazását az endometriózis tüneti kezelésében - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett kibocsátói tájékozatásban.

A gyógyszergyártó szerint a Ryeqo engedélye hatékony tüneti kezelést tesz lehetővé sok endometriózissal élő számára. Hozzátették, hogy a Richter vezető vállalat szeretne lenni a női egészségügy területén, ezért fontosnak tartja, hogy szélesítse az alapvető innovatív termékek terápiás elérhetőségének kiterjesztését.

Az Európai Gyógyszerügynökség (European Medicines Agency, EMA) 2021 júliusában hagyta jóvá a Ryeqót a méhmiómák középsúlyos és súlyos tüneteitől szenvedő fogamzóképes korú felnőtt nők kezelésére. A Richter 2022 októberében nyújtotta be a törzskönyvezés iránti változtatási kérelmet az endometriózis tüneti kezelésére olyan nőknél, akik korábban endometriózis gyógyszeres vagy sebészi kezelésében részesültek. Az EMA Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága szeptemberben adott pozitív véleményt a Ryeqo törzskönyvének II-es típusú változtatási kérelméhez, amely a gyógyszer alkalmazásának kiterjesztésére az endometriózis tüneti kezelésére való kiterjesztésére vonatkozik.

A Richter a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei kedden 8475 forinton zártak, árfolyama egy éven belül 7170 és 9450 forint között változott.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×