eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Mans hands in a business suit makes notes at the table. Businessman busy with professional career and self-interest
Nyitókép: Ivan-balvan/Getty Images

Jóváhagyta a Richter egyik készítményének forgalmazását az Európai Bizottság

Engedélyezi az Európai Bizottság a Richter egyik készítményének forgalmazását az endometriózis tüneti kezelésében - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett kibocsátói tájékozatásban.

A gyógyszergyártó szerint a Ryeqo engedélye hatékony tüneti kezelést tesz lehetővé sok endometriózissal élő számára. Hozzátették, hogy a Richter vezető vállalat szeretne lenni a női egészségügy területén, ezért fontosnak tartja, hogy szélesítse az alapvető innovatív termékek terápiás elérhetőségének kiterjesztését.

Az Európai Gyógyszerügynökség (European Medicines Agency, EMA) 2021 júliusában hagyta jóvá a Ryeqót a méhmiómák középsúlyos és súlyos tüneteitől szenvedő fogamzóképes korú felnőtt nők kezelésére. A Richter 2022 októberében nyújtotta be a törzskönyvezés iránti változtatási kérelmet az endometriózis tüneti kezelésére olyan nőknél, akik korábban endometriózis gyógyszeres vagy sebészi kezelésében részesültek. Az EMA Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága szeptemberben adott pozitív véleményt a Ryeqo törzskönyvének II-es típusú változtatási kérelméhez, amely a gyógyszer alkalmazásának kiterjesztésére az endometriózis tüneti kezelésére való kiterjesztésére vonatkozik.

A Richter a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei kedden 8475 forinton zártak, árfolyama egy éven belül 7170 és 9450 forint között változott.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×