eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Aerial view of Planet Earth with clouds, horizon and little bit of space, make feelings of being in heaven. Dramatic clouds and orange sunlight all over the planet. Cloudscape and stratosphere from above at 30000 feet.See more images like this in:
Nyitókép: AleksandarGeorgiev/Getty Images

A NASA-nak lépnie kellett UFO-ügyben - jelentés

A NASA mesterséges intelligencia, gépi tanulás és űralapú megfigyelőeszközök terén szerzett szakértelmét is hasznosítani fogja, hogy támogassa a kormányzati munkát.

Az amerikai űrkutatási hivatal csütörtökön bejelentette, hogy kinevez egy kutatási igazgatót a korábban UFO-nak (azonosítatlan repülő tárgynak), mostanában inkábbl "azonosítatlan légi jelenségnek" (UAP, unidentified aerial phenomena) nevezett jelenségek vizsgálatára. Erre azután került sor, hogy az "ufóbizottság", egy tavaly alakult szakértői testület sürgette az Egyesült Államok űrügynökségét, hogy fokozza erőfeszítéseit az ügyben zajló kutatásokban és játsszon nagyobb szerepet a Pentagon (az amerikai védelmi minisztérium) felderítéseiben - írta a Reuters.

Bill Nelson, a NASA adminisztrátora a bejelentésen felidézte: a bizottság tavalyi megbízása volt az első alkalom, hogy az űrügynökség konkrét lépéseket tett ezen felvételek, jelenségek hátterének feltárására. Ugyanakkor a NASA mindig az élet nyomai után kutatott a világűrben, ezután is ezt fogja tenni.

A 16 tudományos, repüléstechnikai és adatszakértőből álló, David Spergel asztrofizikus által vezetett bizottság által készített jelentés nem a korábbi megfigyelések áttekintése vagy értékelése, hanem egyfajta lehetőségfeltárás arra vonatkozóan, hogy milyen adatok gyűjthetők a jövőben.

"A NASA számos meglévő és tervezett Föld- és űrmegfigyelő eszközzel rendelkezik, valamint a korábbi és jelenlegi adatkészletek kiterjedt archívumával, amelyeket közvetlenül fel kell használni az UAP-ok hátterének megértéséhez" - áll a jelentésben. Az űrügynökség együttműködhet a nyilvánossággal és a kereskedelmi pilótákkal és ezeket az információkat a sajátjaival összevetve, kiegészítve (szenzoraik adatai, többszörös, ismételt méréseik stb.) egy szélesebb körű, megbízhatóbb UAP-adatkészletet hoz létre, ami segítheti a kutatásokat.

Az új igazgató nevét nem hozták nyilvánosságra, de azt várják a munkájától, hogy hatékonyabb legyen a témában érintett szervezetekkel és a Pentagonnal való kommunikáció és több adattal segíthesse a NASA a kormányzati munkát (ezzel kapcsolatban kijelentették, hogy titkosítatlan adatokat fognak csak vizsgálni)

azon égi események tanulmányozásában, amelyek tudományos szempontból nem azonosíthatók léggömbként, repülőgépként vagy ismert természeti jelenségként.

A NASA-nak még a következő konkrét UAP-ügyi lépéseit is meg kell terveznie a jelentésben foglaltak fényében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×