eur:
389.49
usd:
363.16
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A hosszú expozíciós idővel készült képen csíkot húz az égen egy hullócsillag (felül) - alatta repülőgépek fényei - a hollókői vár felett 2023. augusztus 12-én, a Perseida meteorraj hullásának idején. A Perseidák az egyik legismertebb, sűrű csillaghullást előidéző meteorraj. A raj sok apró porszemcséből áll, amelyek a földi légkörben nagy sebességük következtében felhevülnek és elégnek.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Láthatók voltak a Perseidák Magyarországon - fotók

Hullócsillag a hollókői vár felett a Perseida meteorraj hullásának idején. Tiszta volt az ég, így látható volt a különleges égi jelenség. A Perseidák az egyik legismertebb, sűrű csillaghullást előidéző meteorraj. A raj sok apró porszemcséből áll, amelyek a földi légkörben nagy sebességük következtében felhevülnek és elégnek. MTI/Komka Péter

A Perseidák az egyik legismertebb, sűrű csillaghullást előidéző meteorraj. A raj sok apró porszemcséből áll, amelyek a földi légkörben nagy sebességük következtében felhevülnek és elégnek - írja az MTI a fotóihoz.

Ahogy azt mi is ajánlottuk az Infostarton az éjjel tucatnyi hullócsillagot is meg lehetett figyelni az égbolton. A Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója, Kiss László az InfoRádióban beszélt erről előzetesen.

Hollókő, 2023. augusztus 13.
A hosszú expozíciós idővel készült képen csíkot húz az égen egy hullócsillag a hollókői vár felett 2023. augusztus 13-án, a Perseida meteorraj hullásának idején. A Perseidák az egyik legismertebb, sűrű csillaghullást előidéző meteorraj. A raj sok apró porszemcséből áll, amelyek a földi légkörben nagy sebességük következtében felhevülnek és elégnek.
MTI/Komka Péter
A hosszú expozíciós idővel készült képen csíkot húz az égen egy hullócsillag a hollókői vár felett 2023. augusztus 13-án, a Perseida meteorraj hullásának idején. A Perseidák az egyik legismertebb, sűrű csillaghullást előidéző meteorraj. A raj sok apró porszemcséből áll, amelyek a földi légkörben nagy sebességük következtében felhevülnek és elégnek. MTI/Komka Péter

A Perseidák meteorraj, ami nem más, mint a 109P/Swift-Tuttle üstökös porszemcséi, amelyek az üstökös pályáján szétszóródtak. Ezen a pályarészen a Föld minden évben áthalad.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Az V. Műtárgybefektetési Konferencia alkalmából Budapestre érkezett Pierre Vasarely, a Fondation Vasarely elnöke. Victor Vasarely örökösét, erkölcsi jogtulajdonosát és életművének gondozóját Zachar Veronika és Kollmann Szilvia, a műtárgy.com-tól kérdezték nagyapjáról, 2019-ben megjelent családregényéről, magyarországi kapcsolatairól, az Alapítvány működéséről, továbbá a jövőbeli terveiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×