eur:
389.53
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Gradual process. Beautiful mature woman touching sweater and having hot flash
Nyitókép: yacobchuk/Getty Images

Tesztoszterontapasz adhatja vissza a női libidót

Az új terápiát az Egyesült Királyságban próbálják ki elsőként: hiánypótló termék születhet.

A kutatók szerint a menopauzán átesett nők életét alapvetően változtathatja meg a tesztoterontapasz. Ez a nemi hormon létfontosságú a női szervezet számára is, változókorban azonban drámaian zuhan termelődése – írja a The Guardian.

Egyes országokban a tesztoszteronszint esése miatti libidócsökkenéssel küszködő nők számára elérhetők a hormont tartalmazó krémek és gélek, de ezekből nehézkes a megfelelő mennyiségűt a bőrre felvinni, ráadásul ezeket a termékeket férfiak számára készítették. Ezek a készítmények a bőrre való felvitelt követően más felületekre, például a ruházatra kenődhetnek.

Jelenleg nincs engedélyezett hormontapasz, amely a megfelelő mennyiségű tesztoszteront juttatná a szervezetbe.

Ezek használata megváltoztathatja a nők életét, ráadásul mindössze kéthetente kellene cserélni a tapaszokat.

Haitham Hamoda, a Brit Menopauza Társaság vezetője üdvözölte a klinikai kísérletet. Véleménye szerint ha az sikeresnek bizonyul, az azt jelenti, hogy a nők több lehetőséghez jutnak.

A klinikai kísérletet a Medherant, a Warwicki Egyetem professzorának, David Haddletonnak cége ősszel kezdheti meg. Ha a várakozásoknak megfelelően alakul a kísérlet, és a tapaszt engedélyezik, ez lehet a világ első tesztoszterontapasza, amely forgalomba kerülhet.

Haddleton szerint ez "óriási a lehetőség a nők életének javítására", segítve őket a nemi vágy elvesztésének leküzdésében.

"Ez egy nagyon izgalmas fejlemény számunkra – óriási a lehetőség, mert ez a technológia javíthatja a nők életét. A munka, amit a Medherantnél és az egyetemen végzünk, nem csupán elméleti: egy olyan problémára irányul, amellyel a nők szembesülnek, és amely drasztikusan befolyásolhatja mindennapi életüket és munkájukat. Kísérletünk eredménye olyan termék lehet, amelyre nagy szükség van, de jelenleg nem áll rendelkezésre. Sok felesleges szenvedésnek vethetünk így véget" – mondta Haddleton.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 04:19
×
×
×
×