eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Gradual process. Beautiful mature woman touching sweater and having hot flash
Nyitókép: yacobchuk/Getty Images

Tesztoszterontapasz adhatja vissza a női libidót

Az új terápiát az Egyesült Királyságban próbálják ki elsőként: hiánypótló termék születhet.

A kutatók szerint a menopauzán átesett nők életét alapvetően változtathatja meg a tesztoterontapasz. Ez a nemi hormon létfontosságú a női szervezet számára is, változókorban azonban drámaian zuhan termelődése – írja a The Guardian.

Egyes országokban a tesztoszteronszint esése miatti libidócsökkenéssel küszködő nők számára elérhetők a hormont tartalmazó krémek és gélek, de ezekből nehézkes a megfelelő mennyiségűt a bőrre felvinni, ráadásul ezeket a termékeket férfiak számára készítették. Ezek a készítmények a bőrre való felvitelt követően más felületekre, például a ruházatra kenődhetnek.

Jelenleg nincs engedélyezett hormontapasz, amely a megfelelő mennyiségű tesztoszteront juttatná a szervezetbe.

Ezek használata megváltoztathatja a nők életét, ráadásul mindössze kéthetente kellene cserélni a tapaszokat.

Haitham Hamoda, a Brit Menopauza Társaság vezetője üdvözölte a klinikai kísérletet. Véleménye szerint ha az sikeresnek bizonyul, az azt jelenti, hogy a nők több lehetőséghez jutnak.

A klinikai kísérletet a Medherant, a Warwicki Egyetem professzorának, David Haddletonnak cége ősszel kezdheti meg. Ha a várakozásoknak megfelelően alakul a kísérlet, és a tapaszt engedélyezik, ez lehet a világ első tesztoszterontapasza, amely forgalomba kerülhet.

Haddleton szerint ez "óriási a lehetőség a nők életének javítására", segítve őket a nemi vágy elvesztésének leküzdésében.

"Ez egy nagyon izgalmas fejlemény számunkra – óriási a lehetőség, mert ez a technológia javíthatja a nők életét. A munka, amit a Medherantnél és az egyetemen végzünk, nem csupán elméleti: egy olyan problémára irányul, amellyel a nők szembesülnek, és amely drasztikusan befolyásolhatja mindennapi életüket és munkájukat. Kísérletünk eredménye olyan termék lehet, amelyre nagy szükség van, de jelenleg nem áll rendelkezésre. Sok felesleges szenvedésnek vethetünk így véget" – mondta Haddleton.

Címlapról ajánljuk
Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

1970-ben készült az a dráma, amely világhírűvé tette. A Love Story igazi kasszasiker volt annak idején. Az Amerikai Filmintézet a filmet beválasztotta minden idők 10 legromantikusabb alkotása közé. Ryan O'Neilt ekkor Oscar-díjra és Golden Globe-díjra jelölték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×