eur:
393.83
usd:
368.04
bux:
65862.51
2024. április 23. kedd Béla
Védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított központi intenzív osztályon a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, Székesfehérváron 2021. április 28-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

28 millió évet lopott el a koronavírus a világtól

Magyarországon csaknem egy egész évvel csökkent a várható élettartam 2020-ban.

A koronavírus-járvány hatása a halálozásra az egyes országokban nagyon eltérően alakult, de az összesített élettartamból 28 millió évet vett el a járvány globálisan – idézi a Portfolio a Bloomberg cikkét.

Az országok szerint nagyon eltérő kép mutatkozik, a koronavírus-járványt legsikeresebben kezelő délkelet-ázsiai országokban, például Tajvanban és Új-Zélandon nőtt a várható élettartam 2020-ban. A legtöbb országban viszont csökkent,

Magyarországon csaknem egy egész évvel.

Európa legtöbb országában csökken a várható élettartam a tavalyi évben. Dániában, Finnországban és Izlandon messze átlag alatt, de Lengyelországban, Szlovéniában, Csehországban és Bulgáriában is. A Bloomberg összesítése szerint Oroszországban és az Egyesült Államokban több mint két évvel csökkent a várható élettartam 2020-ban.

A Bloomberg által szemlézett BMJ-összesítés 31 országot vizsgált, ahol összesen 28 millió évet vett el a lakosság életéből a koronavírus-járvány. Ez a szám ötször magasabb, mint amit az összehasonlítás alapjául szolgáló 2015-os, legsúlyosabb influenzajárvány idején láthattunk.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×