eur:
392.63
usd:
365.72
bux:
66794.59
2024. április 26. péntek Ervin
A NASA TV által közreadott képen a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat Crew Dragon személyszállító űrhajója Douglas Hurley és Robert Behnken amerikai űrhajósokkal a fedélzetén a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomás dokkolóeleméhez közelít 2020. május 31-én. Az előző nap felbocsájtott űrhajó az első amerikai űrjármű, amely kilenc év után amerikai asztronautákat szállít a világűrbe, és az első magánűrhajó, amelyet a NASA ilyen célra igénybe vesz.
Nyitókép: A Crew Dragon személyszállító űrhajó, amerikai űrhajósokkal a fedélzetén a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomás dokkolóeleméhez közelít 2020. május 31-én. MTI/EPA/NASA TV

A rossz vécé miatt pelenkában térnek vissza a SpaceX űrhajósai a Földre

Az űrhajósokat nem aggasztja különösebben a dolog.

Az Infostart is beszámolt róla néhány napja, hogy elromlott a SpaceX Crew Dragon űrhajójának WC-je (elszakadt egy cső), a saját ruháikba kellett vizelniük a SpaceX űrhajósainak. A legénység november közepén tér vissza a Földre, akkor tudnak vécét használni legközelebb.

Most azt is megírta a hvg.hu, hogy a négy asztronautának úgy kell megtennie a hazautat, hogy az illemhely zárva lesz. Megan McArthur, az egyik űrhajós azt nyilatkozta, hogy a helyzet nem optimális, de kezelhető.

"Az űrrepülés tele van sok apró kihívással. Ez csak az egyik, amivel találkozunk és foglalkozunk a küldetésünk során, szóval nem nagyon aggódunk miatta" - mondta.

Azt még nem tudni, hogy az út pontosan milyen hosszú lesz. A portál emlékeztet, korábban két Crew Dragon űrhajónak 19 és 6 órába telt visszajutnia a Földre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×