eur:
394.41
usd:
370.26
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

A járvány miatt átalakítja a térképét a Google

A koronavírus-járvány miatt egyre többen kerékpároznak, a keresőóriási ezért bővíti térképszolgáltatását.

A keresőcég szerint érezhetően megnőtt azoknak a kereséseknek a száma, melyeket kerékpáron való közlekedéshez indítottak a felhasználók, hogy így érjék el úti céljukat. Emiatt jelentős átalakításhoz kezd a Google Térképben – nem egy-két változtatás várható, hanem komplett kerékpáros csomag. Ehhez most a társaság a nagyvárosokban adatot gyűjt, illetve a helyi önkormányzatok segítségét is kéri – írja a hvg.hu.

Az egyik várható funkció, hogy a szoftver bizonyos városokban automatikusan a kijelölt bicikliútra, illetve kerékpárbarát utcákba tereli a közlekedőt. A szolgáltatás emellett a kerékpárkölcsönzőkkel is jobb együttműködésre törekszik, hogy a foglalás menete a korábbiaknál is egyszerűbb, gyorsabb legyen.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Google mikor élesíti az újdonságokat, és mely régiókban válnak elsőként kipróbálhatóvá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×