eur:
394.55
usd:
363.25
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Bővült a tünetek listája, ha ezeket tapasztalja, lehet gyanakodni

Nem egyformák a tünetek és nagyon eltérő intenzitással jelentkeznek, egyebek mellet ez is rendkívül megnehezíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet. Most hat további tünet került fel a már ismert jellemzők listájára - írja a The Nem York Times.

Eddig a láz, a köhögés és a légszomj volt az, amik alapján sejteni lehetett a vírus jelenlétét, az amerikai járványügyi központ (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) szakemberei azonban az eddig tapasztaltak alapján további hat tünetről mondták ki, hogy koronavírus-fertőzésre utalhat – írja a cikket szemléző hvg.hu.

Erre a listára most újabb egyértelmű tünetként felkerült:

  • a reszketés,
  • a hidegrázás,
  • az izomfájdalom,
  • a fejfájás,
  • a torokfájás, valamint
  • a szaglás és az ízérzékelés elvesztése.

A bejelentés egységesítheti a vizsgálatot, mert noha ezeknek a tüneteknek egy részéről eddig is sejteni lehetett, hogy a koronavírus-fertőzés jelei lehetnek, hivatalosan nem szerepeltek a tünetlistában.

Az egyéb tünetek között szerepelhet még a fáradékonyság, a hasmenés, a lábon megjelenő kiütések/sebek, valamint az allergiásokra is jellemző orrfolyás, szemvörösödés.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×