INFORÁDIÓ
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina, Pál

A csikóhalak vad szexuális élete

Infostart

A csikóhalak eleganciája és kecsessége nem kétség. Azt azonban nemrég megkérdőjelezték a kutatók, hogy a vízi állat valóban monogám-e, és kitart-e élete végéig a társa mellett.

Egy tanulmány szerint a tengeri lényeknek valójában igen sok partnerrel lépnek szexuális kapcsolatba, és még homoszexuális hajlamok is felfedezhetők viselkedésükben. És ez igaz a csikóhalakra is.

Egy brit tengerbiológiai intézet kutatói az ausztráliai, a karibi és a La Manche csatornában élő fajtákat vizsgálták. Összesen 3168 szexuális kapcsolatot figyeltek meg közöttük, amelyek 37 százaléka azonos nemű egyedek között zajlott.

Mindeddig a tengerbiológusok azt hitték, hogy a tengeri csikók monogám életet élnek, és azon kevés faj közé tartoznak, amelyeknél a hím állat is gondozza az ikrákat.

A mostani felmérés azonban azt mutatta meg, hogy az állatok valójában rekorderek. A megfigyelések szerint egy egyed naponta átlagosan 25 másiknak udvarolt.

A legnagyobb számú kapcsolatot az ausztráliai tengeri csikó létesítette, és a karibi is sűrűn váltogatta partnereit. Egyedül a La Manche csatorna lakója volt hűséges.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018