eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Újabb lépés a digitális forradalomban

A cég vezérigazgatója mutatta be az Apple Computer Inc. sokak által türelmetlenül várt Apple márkájú, érintőképernyős mobiltelefont, amely sok jellemzőjében a cég népszerű iPod zenelejátszójára emlékeztet.

A társaság által megrendezett Macworld konferencián Jobs elmondta azt is, hogy az új termék neve iPhone lesz.

Ez a lépés tovább erősítheti az Apple meghatározó pozícióját a hordozható digitális médialejátszók piacán.

Az iPod jelenleg az amerikai mp3-lejátszó piac több mint 70 százalékát mondhatja magáénak.

Az Apple eddig több mint 70 millió iPod-ot adott el; a vásárlók, egyenként 99 centért több mint kétmilliárd dalt töltöttek le az iTunes segítségével.

Az új telefon alig 11,6 milliméter "vastag", használatát 3,5 inches - minden eddiginél pontosabb - érintőképernyője segíti; a készüléknek 2 megapixeles kamerája van, tárkapacitása pedig 4 vagy 8 gigabyte. Működését az Apple OS X operációs rendszere támogatja.

A 4 megabyte-os telefon ára 499 dollár, a 8 megabyte-s változaté 599 dollár lesz. Az Egyesült Államokban júniustól, Európában a negyedik negyedévben, Ázsiában 2008-ban lesz megvásárolható.

Jobs egy másik készülékről is beszélt, amely azt teszi lehetővé, hogy a számítógép és a televízió összekapcsolása révén a felhasználók az eddiginél könnyebben nézhessék meg a letöltött filmeket egy nagy képernyőn.

Az "AppleTV" prototípusát Jobs már szeptemberben bemutatta, most elmondta, hogy a 40 gigabyte-os merevlemezzel rendelkező, így mintegy 50 órányi műsort rögzíteni képes set-top-box 299 dollárért lesz megvásárolható.

Sokak szerint éppen olyan forradalmi változást hozhat a digitális filmek megtekintésében, mint az iPod tette a zenehallgatásban. Mindkét készülék képes ugyanis arra, hogy "elszakítsa" a digitális fájlokat a számítógéptől.

Jobs elmondta azt is, hogy az Apple iTunes online áruházában immár nemcsak a Disney filmjei vásárolhatók meg, hanem elérhetőek a Paramount alkotásai is.

Mindez érthetővé teszi a vezérigazgató utolsó bejelentését is: a társaság nevéből immár elhagyják a számítógép szócskát: az cég neve az eddigi Apple Computer Inc. helyett Apple Inc. lesz

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×