eur:
392.8
usd:
366.08
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

A jövő héten még melegebb lesz

A jövő héten tovább melegszik az idő, igaz a szél is megélénkül majd - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az OMSZ előrejelzése szerint a következő három napban marad az átlagosnál lényegesen enyhébb, kora tavaszias hangulatú idő.

Eleinte még lesznek ködfoltok, néhol kisebb eső is valószínű. A jövő hét második felében megerősödik a szél, pár fokkal tovább emelkedik a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Magyarországon tapasztalható enyhe időjárás beleillik abba a folyamatba, amelyet a tudósok jósolnak 2007-re.

A brit meteorológiai intézet a héten tette közzé előrejelzését, amely szerint az idei lehet az eddigi legmelegebb év a Földön.

A szervezet szerint 60 százalék az esély arra, hogy idei átlaghőmérséklet magasabb lesz az eddig mért 1998-as rekordnál.

Idén valószínűleg 0,54 Celsius fokkal lesz melegebb a hosszú távon mért átlagos 14 foknál.

Kate Hopkins, a brit meteorológiai intézet munkatársa szerint az adatok arra figyelmeztetnek, hogy valóban klímaváltozás megy végbe a világban. Részletek itt!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×