eur:
392.17
usd:
366.53
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Okosabbak a vegetáriánusok?

A kutatások szerint a vegetáriánusok okosabbak azoknál, akik húst is esznek. Arról továbbra is megoszlanak a vélemények, hogy egészséges vagy veszélyes-e a vegetarianizmus.

A magasabb intelligenciahányadosú emberek között több a vegetáriánus, és az okosabb gyerekek gyakrabban választják a húsmentes étkezést felnőttként - derült ki egy vizsgálatból.

A tudósok azért kezdték kutatni az intelligencia és a vegetarianizmus közötti kapcsolatot, mert észrevették: a magasabb IQ-val rendelkező embereknél kisebb a szívroham veszélye.

Rájöttek, hogy a vegetáriánus diéta hatására alacsonyabb a koleszterinszint és a vérnyomás, és a húst nem fogyasztók ritkábban híznak el, azt azonban nem tudták megmagyarázni, hogy ez miként függ össze az észbeli képességekkel.

A kutatóknak egyelőre nem sikerült tisztázniuk, hogy vajon az okos gyerekek azért választják a húsmentes étkezést, mert úgy gondolják, egészségesebb, vagy mert szem előtt tartják az állatok érdekeit.

Egy másik, hosszú távú vizsgálat azt derítette ki, hogy a magasabb intelligenciahányadossal rendelkező emberek gyakrabban dolgoznak jótékonysági szervezeteknél vagy az oktatásban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×