INFORÁDIÓ
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina, Pál

A "jó" betörő szakértő döntéshozó

Infostart

Ha törvényes tevékenységbe ölnék tehetségüket a "legjobb" betörők, akkor akár a legnehezebb szakmákban is a csúcsra juthatnának - állapítja meg egy brit kutatás, amely szerint a betörőkre jellemző sebesség és hatékonyság "kiaknázatlan forrást jelent a munkáltatók számára".

A Pourtsmouth-i Egyetem két pszichológusa 50 olyan betörővel készített interjút, aki sorozatos betörésekért ül a Winchester börtönben.

Claire Nee és Amy Meenaghan "Szakértői szintű döntéshozatal a betörőknél" című tanulmányában úgy véli: a betörők bonyolult feladatokat automatikusan és nagy hozzáértéssel hajtanak végre, így ilyen szempontból a nagy szakértelmet igénylő szakmák képviselőivel is egy szintre sorolhatóak.

Jobbak mint a rendőrök

Claire Nee szerint ez azt jelenti, hogy a betörők többsége megfelelő oktatással könnyen képes volna érvényesülni egy törvényes munkában.

"A szakértők rendkívül gyorsan oldanak meg különböző feladatokat, akár egyszerre is. Képesek úgy is dönteni, hogy közben mást csinálnak" - mutatott rá a Pourtsmouth-i Egyetem Nemzetközi Kriminálpszichológiai Kutatóintézetének vezetője.

A kutatás szerint például a betörők sokkal jobban teljesítenek az ingatlanok biztonsági hiányosságainak felmérésénél, mint azok a rendőrök, akik biztonsági tanácsadással foglalkoznak.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018