eur:
394.46
usd:
370.32
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Az éhes férfiaknak jobban tetszenek a testesebb nők

Azok a férfiak, akik kihagyták az ebédet, vonzóbbnak találják a testesebb nőket - állítja egy új tanulmány. Egy brit egyetem kutatói szerint a férfiaknak ugyanis éhesen jobban tetszenek a kövérebb nők. Egészen addig, amíg jól be nem laknak.

"Az éhes férfiak sokkal toleránsabbak, és pozitívabban értékelik a kövérebb nőket, mint azok a társaik, akik éppen evés után vannak" - mondta Viren Swami, a Liverpooli Egyetem közegészségügyi tanszékének egyik kutatója.

A pszichológus szerint kutatásuk eredménye azt mutatja, hogy még ma is él a férfiakban az az evolúciós preferencia, ami a teltebb nőket részesíti előnyben.

"Evolúciós szempontból a kövérség azt jelenti, hogy az illetőnek nagyobb források állnak a rendelkezésére. Afrika egyes részein még ma is kényszertömik a nőket, hogy kövérebbek és így vonzóbbak legyenek" - mutatott rá Viren Swami.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×