eur:
393.27
usd:
367.32
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
TOKYO, JAPAN - AUGUST 03: Simone Biles of Team United States reacts during the Womens Balance Beam Final on day eleven of the Tokyo 2020 Olympic Games at Ariake Gymnastics Centre on August 03, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Nyitókép: Laurence Griffiths/Getty Images

Dobogón a visszatérő Simone Biles

Korláton és gerendán kínai, nyújtón japán siker született a tokiói olimpia tornaversenyeinek zárónapján, a szerenkénti döntőkben.

A férfiaknál korláton a kínai Cou Csing-jüan diadalmaskodott "brutális", 16,233 ponttal, ezzel a csapatversenyben elért bronza után második érmét szerezte a japán fővárosban. A német Lukas Dauser lett a második, míg a szer kétszeres Európa-bajnoka, Ferhat Arican a török tornasport első olimpiai érmét szerezte a bronzzal.

Nyújtón az egyéni összetettben aranyérmes, csapatban második japán Hasimoto Daiki győzött a horvát Tin Srbic és a csapatban győztes, összetettben harmadik orosz Nyikita Nagornij előtt.

A nők között gerendán kettős kínai siker született, Kuan Csen-csen győzött Tang Hszi-jing előtt. Harmadik helyen a négyszeres olimpiai bajnok Simone Biles végzett. Az amerikaiak 19-szeres világbajnoka a selejtezőt végigtornázta és az első helyen került az összetett fináléjába, illetve mind a négy szeren a nyolcas döntőbe jutott. Ezek után a múlt keddi csapatversenyen csak az első szeren tornázott, és a 13,766 pontra értékelt ugrása után visszalépett, indoklása szerint azért, mert a gyengébb teljesítménye után a mentális egészségére kellett figyelnie.

Ezt követően a gerendát - amelyen háromszoros világbajnok, és riói harmadik - leszámítva minden finálétól visszalépett. Biles így két olimpia alatt szerzett hét érmet: négy aranyat, egy ezüstöt és két bronzot.

USA's Simone Biles in the Women's Balance Beam Final at Ariake Gymnastic Centre on the eleventh day of the Tokyo 2020 Olympic Games in Japan. Picture date: Tuesday August 3, 2021. (Photo by Mike Egerton/PA Images via Getty Images)
Simone Biles a gerendán, gyakorlatával bronzérmes lett (Mike Egerton/PA Images/Getty Images)

Torna, szerenkénti döntők

férfiak, korlát

1. Cou Csing-jüan (Kína) 16,233 pont

2. Lukas Dauser (Németország) 15,700

3. Ferhat Arican (Törökország) 15,633

férfiak, nyújtó

1. Hasimoto Daiki (Japán) 15,066 pont

2. Tin Srbic (Horvátország) 14.900

3. Nyikita Nagornij (Orosz Olimpiai Bizottság) 14,533

nők, gerenda

1. Kuan Csen-csen (Kína) 14,633 pont

2. Tang Hszi-jing (Kína) 14,233

3. Simone Biles (Egyesült Államok) 14,000

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×