eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 3. szombat Hermina
PARIS, FRANCE - AUGUST 03: (L-R) Jan Tratnik of Team Slovenia, Attila Valter of Team Hungary, Matteo Jorgenson of Team The United States, Stefan Kung of Team Switzerland compete with the Eiffel Tower in the background during the Mens Road Race on day eight of the Olympic Games Paris 2024 at trocadero on August 03, 2024 in Paris, France. (Photo by Buda Mendes/Getty Images)
Nyitókép: Buda Mendes/Getty Images

Valter Attila: „Ez egy óriási győzelem a számomra”

Valter Attila az első helyezett Remco Evenepoel és a második Valentin Madouas után, a harmadik Christophe Laporte-tal azonos idővel célba érve lehajrázta a vele azonos bolyban tekerőket és negyedik lett a férfi kerékpárosok országúti versenyében. Éppen olyan kellemes meglepetést szerzett magyar kerékpárosként, mint Vas Kata Blanka Tokióban.

„Nem fogtam még fel, emeltem is a végén a kezem. Nem tudtam, hogy mi a helyzet, rádiók nélkül. Tudtam, hogy nagyon az elején leszek. Azért is emeltem a kezem, mert nem gondoltam volna soha, hogy olimpián a legjobb tízben, sőt, a legjobb ötben leszek, ez egy óriási győzelem a számomra. Óriásit dob majd ez a magabiztosságomon, ez nagyon rám fért, mert az idei évem nem sikerült eddig. Éreztem, hogy erős vagyok, de nem sikerült megmutatnom. Ma pedig sikerült. Az egész nap jól éreztem magam. Jó volt viszonylag a taktikánk, jó volt, hogy átbeszéltük, jó, hogy több mint héttel ezelőtt megérkeztem, bejártam az egész pályát, nagyon sokat jelentett, mert gyorsabban telt az idő, fontos, hogy ilyenkor fejben friss legyen az ember, gyorsabban teljen az idő. Jók voltam a lábaim végig, már a körözés előtt is éreztem, hogy viszonylag könnyen átveszem a támadásokat, próbáltam kivárásra játszani. Valami azt súgta, hogy nem kell kockáztatnom egy korai támadással. Egy kisebb nemzet, mint a magyar nemzet mezét könnyebben elengedik. Próbáltam hinni abban, hogy ott leszek a végjátékban. A végén pedig már nagyon okosan versenyeztem a pályán, egyetlen hibát vétettem, amin elmehetett volna a verseny, de szerencsére nem ment el.

Akkor is Mathieu van der Poellel voltam, ilyen előfordul, hogy a szakadás rossz végén van az ember, de végül megcsináltam a jó menést. Tudtam, hogy az utolsó lemenésben már nem fognak összedolgozni mögöttünk és ki lehet kaparni a gesztenyét. Elképesztően örülök, hogy ennyire jól ment és a végén sprintben is le tudtam szedni az embereket. Nagyon jól összeállt ez a mai nap, nagyon jók voltak a lábak és pont ott tudtam lenni, ahol Dér Zsolt szövetségi kapitánnyal megbeszéltük.

Életem végéig el fog kísérni ez a negyedik hely. Ez az eredmény azt jelenti, hogy sohase adjam fel a reményt, hogy bízzak a jó eredményben. Jobban el kell kezdenem élvezni a versenyzést, az életet és jobban fókuszálni azokra az apróságokra, amelyek fontosak. Még fel sem fogtam, hogy olimpiai negyedik vagyok, el sem hiszem, nem tudtam, hogy ez is a lapok között van” – mondta Valter Attila, az M4 Sportnak nyilatkozva.

Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf hatalmas hajrával olimpiai bajnok

Milák Kristóf hatalmas hajrával olimpiai bajnok

A magyar úszó 9 századdal nyerte meg a 100 m pillangót Párizsban.

Ez a felfedezése átírhatja a földi élet történetét

Különleges fémes göröngyökre bukkantak kutatók a Csendes-óceán mélyen, amelyek oxigént állítanak elő. A felfedezés teljesen átírhatja a földi élet kialakulásnak eddigi teóriáját, és új alapokra helyezheti a Földön kívüli élet utáni kutatást is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×