eur:
392.54
usd:
361.51
bux:
72745.29
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Az év végén visszavonuló skót Andy Murray edzeni megy a wimbledoni teniszbajnokság második játéknapján Londonban 2024. július 2-án. Murray bejelentette, hogy a másfél héttel korábbi hátműtétje miatt nem indul egyesben, csak párosban, a bátyjával, Jamie-vel.
Nyitókép: MTI/EPA/Tim Ireland

Andy Murray háta még nem az igazi, rossz hírt közölt

Csak párosban indul Párizsban az olimpia után visszavonuló, kétszeres ötkarikás aranyérmes teniszező Andy Murray.

A 37 éves ex-világelső szerdán közölte, hogy erőnléti problémák miatt visszalép az egyes küzdelmeitől, és a párosra koncentrál, ahol Dan Evans oldalán lép majd pályára.

„A hátam még mindig nem az igazi, és nem tűnik jó ötletnek, hogy egy nap alatt akár két meccset is lejátsszak. Dannel folyamatosan készülünk, hogy legyen esélyünk az éremszerzésre” – jelentette ki a júniusban gerincműtéten átesett klasszis.

Murray 2012-ben Londonban és 2016-ban Rio de Janeiróban nyert olimpiai bajnoki címet egyesben, emellett háromszor győzött Grand Slam-tornán, 2013-ban Wimbledonban 77 év után diadalmaskodott hazai férfi indulóként. A 2019 óta kisebb-nagyobb sérülésekkel küzdő Murray 2012-ben Laura Robson partnereként vegyes párosban ezüstérmes lett a nyári játékokon.

Közben tovább bővült a párizsi távolmaradók csoportja, mivel a világranglistán 16. Holger Rune bejelentette, hogy nem vesz részt az olimpián. A 21 éves dán teniszező – aki a múlt héten legyőzte Marozsán Fábiánt Hamburgban – csuklósérülés miatt mondta le a szereplést.

Korábban a világelső Jannik Sinner mandulagyulladás, a lengyel Hubert Hurkacz térdsérülés, a Tokióban ezüstérmes, tavaly wimbledoni bajnok Marketa Vondrousova kézsérülés miatt lépett vissza. Hiányzik majd a női mezőnyből a fehérorosz Arina Szabalenka, a tunéziai Onsz Dzsabőr és a brit Emma Raducanu is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
Orosz drón darabjait találták meg Romániában, orosz és kínai bombázók járőröztek Amerika közelében – Háborús híreink csütörtökön

Orosz drón darabjait találták meg Romániában, orosz és kínai bombázók járőröztek Amerika közelében – Háborús híreink csütörtökön

Román katonák olyan alkatrészeket találtak a Duna-deltában, Plauru település közelében, amelyek lelőtt orosz drónokból származhatnak. Mikola Olescsjuk, az ukrán légierő parancsnoka csütörtök reggel azt jelentette, hogy három orosz drónnak nyoma veszett, miután beléptek a román légtérbe. A közös amerikai–kanadai Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság két orosz Tu–95-ös és két kínai H–6-os, nukleáris töltetek bevetésére is képes stratégiai bombázót tartóztatott fel az alaszkai légvédelmi azonosító zónában (ADIZ). Moszkva és Peking szerint a katonai repülőgépek járőrözést végeztek, és nem sértették meg harmadik országok légterét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 25. 17:33
×
×
×
×