eur:
395.33
usd:
366.29
bux:
65165.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Szilágyi Áron: ez egy nehezen megnyert aranyérem

Az immár kétszeres olimpiai bajnok kardozó szerint Rióban tudatosabban kellett vívnia, mint négy évvel ezelőtt.

Szilágyi Áron 15-8-ra győzte le az amerikai Daryl Homert a férfi kard döntőjében, ezzel megvédte olimpiai elsőségét.

„Fantasztikus érzés, még csak keresem a szavakat. Most érzem át, hogy az elmúlt négy évben mennyi munka állt mögöttem és a csapatom, az edzőim, a masszőröm, a fizikai edzőm és a pszichológusom mögött. Nagyon hálás vagyok nekik ezért a munkáért. Végig úgy éreztem, hogy ez a munka megérdemel még egy aranyérmet” – kezdte nyilatkozatát a 26 éves vívó.

A már kétszeres olimpiai bajnok szerint nem volt könnyű a döntő.

„Olyan stratégiát kellett választani, amellyel az ellenfél dinamikus és agresszív vívását rögtön az elején meg tudom törni, nem tud lenyomni a pástról és nem tudja kialakítani a helyzeteit. Ez össze is jött. Szerencsére nem tudott váltani, és bár adott szép tusokat, de az asszó képe ez maradt végig” – fejtette ki.

A Vasas sportolója arról is beszélt, mennyiben különbözött a mostani finálé a londonitól.

„Londonban olyan állapotban vívtam, ami lehet, hogy nem lesz még egyszer a pályafutásom során. Most sokkal tudatosabbnak kellett lennem, több energiámat vitte el az, hogy ne figyeljek a közönségre, csak a következőre tuson járjanak a gondolataim. Jó volt, hogy az edzőm, Decsi András ott volt mögöttem, és amikor kinéztem rá, mindig megnyugtatott, felhívta a figyelmem arra, hogy a következő tus számít, nem érdekes, hogy előtte mi történt. Ez mindig jól jött, visszarántott az asszókba” – emelte ki.

Szilágyi Áron a mostanit nehezen megnyert aranyéremnek nevezte.

„Fizikálisan és mentálisan is rettenetesen elfáradtam, kiadtam magamból a maximumot. Nehéz helyzeteket kellett megoldanom már a második asszómtól kezdve. Örülök annak, hogy bár talán most olyan állapotban, mint Londonban, de a küzdeni tudással, a tudatos koncentrációerősítéssel és a jó taktikaválasztással sikerült megoldanom a mérkőzéseket” – árulta el.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×