eur:
389.12
usd:
363.64
bux:
68262.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A holland (b) és az argentin játékosok a háttérben hazájuk zászlajával a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Hollandia-Argentína mérkőzés előtt a Loszaíl Stadionban 2022. december 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Nem volt defibrillátor a vb-stadionban, ahol meghalt az amerikai újságíró

Grant Wahl 48 évesen vesztette életét Katarban az argentin-holland meccs ideje alatt.

Josh Glancy, a Sunday Times újságírója visszaemlékezését idézi fel a Huffington Post: az újságíró is ott volt a dohai stadionban, ahol minden szem feszülten a pályára figyelt egészen addig, amíg kétségbeesett kiáltásokat nem hallottak.

"Az ember időnként meghallja a valódi pánikot valaki hangjában és tudja, hogy a halál a közelben jár" - fogalmazott Glancy.

A World Soccer Magazine újságírója, Keir Radnedge szerint újságírók kezdtek el segítségért kiabálni, miután Wahl összeesett. Székeket húztak félre, hogy legyen hely az újságírón segíteni próbálóknak, majd hamar megérkezett a profi segítség is.

Glancy emlékei szerint ekkor rövid időre megnyugodott: azt gondolta, innentől rendben lesz minden.

Amikor azonban azt látta, hogy újraélesztést kezdenek meg, minden újságíró megrémült.

Egy elsősegélynyújtásban jártas újságíró és két orvos végezte a szívmasszázst Wahlon legalább húsz percen át, ezt követően szállították el Wahlt a Lusail stadionból. Glancy szerint nem volt defibrillátor a stadionban, ezt nem tudták használni.

"Miért nincsen defibrillátor? Ezt kérdezgettük egymástól, miközben láthatóan eredmény nélkül élesztették újra Grantet" - mondta el Glancy. Az újságíró barátai köré gyűltek, miközben szívmasszázst kapott, nem akarták elhinni, ami történt. Végül a letakart arcú újságírót hordágyon vitték ki. A halál oka egyelőre ismeretlen, Wahl már jó pár napja panaszkodott arra halálát megelőzően, hogy nem érzi jól magát.

Grant Wahl a CBS sportújságírója volt, egyben a Sports Illustrated riportere.

Katar nagy kritikusa volt, az LMBTQ-jogokért pedig a vb-n is kiállt.

Az USA-Wales meccsre szivárványos pólóban készült bemenni: egy biztonsági őr elvette telefonját és arra kényszerítette, hogy vegye le a pólót.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×