eur:
394.06
usd:
368.57
bux:
66343.29
2024. április 25. csütörtök Márk
Szamara, 2018. július 2.A brazil Neymar a földön az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének Brazília – Mexikó mérkőzésén Szamarában 2018. július 2-án. (MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)
Nyitókép: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Újabb sztárok rúgtak bele Neymarba

Legendás futballisták szólaltak fel Neymar színészkedései ellen. A brazil sztár ugyanakkor Ronaldo megvédte.

Az 1990-ben világbajnok Lothar Matthäus szerint abba kellene hagynia a színészkedést Neymarnak, a brazil válogatott futballsztárjának.

"Világklasszis játékos, akinek nem kellene túlzásokba esnie az ellene elkövetett szabálytalanságoknál, mert nem kelt együttérzést a szurkolókban" - jelentette ki a 150-szeres német válogatott ex-futballista.

"Neki nincs szüksége erre. Kiváló játékos, a világ öt legjobb futballistáinak egyike. De akkor miért színészkedik?

Mindenki rajta gúnyolódik, méghozzá jogosan" - fejtegette a korábbi magyar szövetségi kapitány.

Nem Matthäus az első, aki bírálta Neymart színészkedése miatt.

„Idegesítő nézni, ahogy megpróbál lapokat kikényszeríteni a bírótól. Olyannak tűnik, mintha haldokolna, azt hittem, ráteszik a hordágyra, és nem látjuk többet” - mondta róla Peter Schmeichel, a Manchester United korábbi dán kapusa, aki szerint a FIFA-nak is fel kellene lépnie a színészkedés ellen, például azzal, hogy nem adja a brazil sztárnak a meccs legjobbja díjat.

Mexikó szövetségi kapitánya, Juan Carlos Osorio a futball szégyenének és bohóckodásnak nevezte, amit Neymar művel.

Szintén elítélte a brazil támadó fetrengését Alan Shearer, Gary Lineker és a svájciak csapatkapitánya, Stephen Lichtsteiner is. Egy másik legendás játékos, Eric Cantona is Neymarral viccelődött az Eurosporton: gurulós bőröndjét róla nevezte el, mert sárga és pörög.

Megvédte ugyanakkor Neymart a brazil legenda, Ronaldo. „A kritika nonszensz,

a bírók nem védik meg őt eléggé”

- jelentette ki a kétszeres világbajnok.

Maga Neymar is megszólalt az ügyben. Azt mondta, nem foglalkozik sokat a kritikákkal vagy a dicséretekkel, mert ez hatással lehet a hozzáállására.

„Ez bonyolult. Nem olyasmi, amit tudnék irányítani, csak érzem a fájdalmat”

- mondta.

A vb-n kétgólos Neymar legközelebb pénteken a belgák elleni negyeddöntőben lép pályára.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×