eur:
391.68
usd:
359.48
bux:
72404.16
2024. július 16. kedd Valter
Dán szurkolók a BVB Dortmund Stadion bejáratánál a labdarúgó Európa-bajnokság Németország - Dánia mérkőzés előtt Dortmundban 2024. június 29-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Büszke bejelentést tett a német belügy

A német hatóságoknak a vártnál kevesebb biztonsági problémával és bűncselekménnyel kellett megküzdeniük a labdarúgó Európa-bajnokság alatt.

A vasárnapi spanyol-angol döntő (2-1) után sem érkezett jelentés komoly rendbontásról. Az egy hónapos tornán többnyire csak elszigetelt és viszonylag csekély számú esemény történt, ellentétben néhány korábbi viadallal.

A német belügyminisztérium tájékoztatása szerint a tíz rendező városban körülbelül 2,6 millióan vettek részt a mérkőzéseken, és további 6 millióan voltak jelen a kijelölt szurkolói zónákban.

Az Eb-n 170 letartóztatásra és 320 őrizetbe vételre került sor. A rendőrség rögzítette azt is, hogy közel 2300 bűncselekmény kapcsolódott a tornához, köztük mintegy 700 volt testi sérülés és 120 a lopás. Közel 140 esetben rendőrök ellen követtek el erőszakot.

"Sokkal kevesebb biztonsági incidens és szabálysértés történt, mint amennyire a hatóságok előzetesen számítottak egy több millió embert vonzó rendezvényen. Mindenekelőtt az országszerte tapasztalt rendkívül magas rendőri jelenlét volt a döntő" - mondta Nancy Faeser belügyminiszter.

Az ideiglenes határellenőrzés, amelyet a torna idejére vezettek be, péntekig tart, ugyanakkor a jövő héten kezdődő párizsi olimpia miatt a német-francia határon változatlanul komoly ellenőrzésekre lehet számítani.

Címlapról ajánljuk
Vége a nagy német határzárnak: elfogyott a pénz

Vége a nagy német határzárnak: elfogyott a pénz

Teljes volt a konszenzus a német parlamenti pártok között a labdarúgó-Eb idejére elrendelt szigorú határellenőrzések bevezetéséről, és a belügyminiszter úgy értékelte, hogy hasonló "drákói kontrollra" már nincs szükség, kivételt jelent a francia–német határ.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 16. 11:49
×
×
×
×