eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
A győztes francia Léon Marchand a férfi 200 méteres mellúszás döntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. július 31-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Tényleg a Duna Arénába jön a "párizsi Phelps"

Hamarosan rövidpályás úszó-vb a Duna Arénában. A négyszeres olimpiai aranyérmes Léon Marchand-nak itt a helye.

Ötven nap múlva rajtol a budapesti Duna Arénában a rövidpályás úszó-világbajnokság, melyen indul majd a sportág egyik legnagyobb sztárja, Léon Marchand is.

A hazai rendezésű csúcsesemény legnevesebb hazai résztvevője az olimpiai bajnok Kós Hubert lehet. Az Egyesült Államokban a legendás Bob Bowman irányításával készülő klasszis nemrég egy kisebb sérülést szedett össze, de már teljes értékű munkát végez.

"Már a kezem sem hátráltat, amit sajnos csúnyán megégettem még szeptemberben, szerintem jobban, mint azt a lazacszeletet, amit a srácokkal próbáltunk megsütni" - idézte az olimpiai bajnokot a magyar szövetség hétfői közleménye.

Szántó Dávid, a szervezőbizottság operatív vezetője kiemelte, egyre gyorsabban fogynak a belépők az eseményre, az utolsó szektorokat nyitják már meg a jegyvásárlók előtt.

Hozzátette, a vb-n az előzetes regisztrációk alapján több mint 180 ország versenyzőinek a részvétele várható.

Az eseményre már több világnagyság jelezte érkezését, köztük a párizsi olimpia legnagyobb sztárja, Léon Marchand, aki négy aranyat nyert a számára hazai játékokon. A 22 éves francia úszónak kellemes emlékei lehetnek a Duna Arénáról, itt robbant be a világelitbe a 2022-es nagymedencés világbajnokságon.

Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 25. 22:07
×
×
×
×