eur:
394.25
usd:
357.7
bux:
71644.35
2024. augusztus 14. szerda Marcell
Nyitókép: Unsplash.com

Kifakadtak az olasz labdarúgás magyar kedvelői

Augusztus 17-én a Genoa–Inter és a Parma–Fiorentina meccsekkel startol az olasz labdarúgó-bajnokság. Eddig azonban egyetlen magyar sportcsatorna sem jelentette be a Serie A közvetítését.

Az Azzurri nevű Facebook-oldal szerkesztősége nyílt levélben fordult a Sport TV-hez – írja az nb1.hu.

„A JuventusFC.hu szerkesztőségének véleményével teljes mértékben egyetértve az Azzurri csapata is mély csalódottságát és felháborodását fejezi ki a Serie A közvetítési jogaival kapcsolatos helyzet miatt” – kezdte bejegyzését a 19 ezer követővel rendelkező oldal.

Szürreálisnak, tragikomikusnak és elfogadhatatlannak tartják, hogy 2024-ben Magyarországon előfordulhat, hogy néhány nappal az új szezon kezdete előtt még mindig nem tudni, melyik sportcsatorna fogja közvetíteni a világ egyik legnívósabb és legnépszerűbb bajnokságának mérkőzéseit az elkövetkező hónapokban – vagy hogy egyáltalán közvetíti-e valaki.

Azt is leírták, hogy számukra megdöbbentő, hogy sokan fizetnek ki jelentős összegeket azért, hogy „kedvenc sportágaikat és csapataikat követni tudják”. Kiemelték azt is, hogy a Sport TV az elmúlt években kiváló közvetítési rendszert alakított ki, ezért remélik, hogy a csatorna nem fogja cserbenhagyni nézőit, és nem vesztegeti el mindezt.

„Az ország összes calcio-rajongója nevében tisztelettel kérjük: Zárják le ezt a méltatlan helyzetet, és tegyék lehetővé, hogy jövőre is élőben követhessük kedvenc csapatainkat!”

– írták.

Végezetül megjegyezték, hogy ha mégsem a Sport TV fogja közvetíteni az olasz bajnokságot, akkor remélik, hogy lesz olyan magyar sportcsatorna, amely vállalja a Serie A-mérkőzések közvetítését.

„Szerkesztőségünk teljes mértékben egyetért, és ha szükséges, mindenben együttműködik a kezdeményezést elindító JuventusFC.hu csapatával. Arra buzdítunk minden más olasz futballal vagy klubcsapattal foglalkozó oldalt, csoportot és közösséget, hogy kövessék példánkat, és foglaljanak állást a kérdésben! Hiszen 2024-ben sem létezhet Magyarország calcio nélkül!” – zárták levelüket.

Címlapról ajánljuk
Fojtogatja a görögöket a hőkupola, robbanásszerűen keletkezhetnek újabb erdőtüzek

Fojtogatja a görögöket a hőkupola, robbanásszerűen keletkezhetnek újabb erdőtüzek

Az extrém meleg és a becsapdázódott forró, szubtrópusi eredetű levegő okozza a görögországi erdőtüzeket – mondta az InfoRádióban Kókai Ádám, a HungaroMet meteorológusa. Jambrik Rudolf nyugalmazott tűzoltó ezredes pedig arról beszélt, hogy milyen sok körülmény gyorsíthatja a tűz terjedését. Athén környékén végre sikerről számoltak be a katasztrófavédők.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×