eur:
396.95
usd:
362.41
bux:
70008.9
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
Polt Péter legfőbb ügyész beszédet mond a Magyar Jogász Egylet (MJE) tizenötödik Magyar Jogászgyűlésén Balatonfüreden 2021. szeptember 23-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Polt Péter a Nemzeti Nyomozó Irodához utalta Vári Attila ügyét

A vízilabda-szövetség korábbi elnöke előnytelen szerződéseket kötött, az ügyben a legfőbb ügyész egy képviselői kérdést feljelentésként értékelt, és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának továbbította.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, nyilvánosságra került az a vizsgálati jelentés, amelyet a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) jelenlegi elnöke, Madaras Norbert rendelt meg egy külső cégtől, hogy világítsa át a szövetség gazdálkodását 2018 és 2022 között, amikor a szervezetet még Vári Attila elnök irányította. A kiperelt dokumentumokból kiderült, hogy a kétszeres olimpiai bajnok vezetése idején több előnytelen szerződést is kötött az MVLSZ, és ezzel jelentős veszteséget okozott a sportágnak.

Vadai Ágnes országgyűlési képviselő (DK) a Polt Péter legfőbb ügyésznek írt levelében arra volt kíváncsi, hogy a Legfőbb Ügyészség indít-e vizsgálatot a Magyar Vízilabda Szövetségnél a Vári-korszakról készült átvilágítási jelentés alapján.

Polt Péter az economx.hu által idézett válaszában leszögezte, az írásbeli kérdést tartalmilag feljelentésként értékeli, és azt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának továbbította. A feljelentés elbírálásáról, illetve a további eredményekről további tájékoztatást ígért a legfőbb ügyész.

Címlapról ajánljuk
Halász Bence: a szülinapomra meg az ezüstérmemre is meg kellett inni egy pálinkát

Halász Bence: a szülinapomra meg az ezüstérmemre is meg kellett inni egy pálinkát

Pálinkával ünnepelte olimpiai ezüstérmét a kalapácsvető Halász Bence. Az InfoRádióban azt is mondta, hogy nem volt rajta nyomás a szám magyar hagyományai miatt, de azt érezte, hogy fentről a nagy elődök figyelték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.06. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×