eur:
390.88
usd:
357.36
bux:
72539.74
2024. július 17. szerda Elek, Endre
Csipes Tamara készülődik a női kajak egyesek 500 méteres középfutamára az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Csipes Tamara: a jövő héten ez már nem fér bele

A párizsi olimpián három számban is induló kajakos Csipes Tamara nem akart jóslatokba bocsátkozni a majdani szereplését illetően, annyit azonban elmondott, hogy 500 méter egyesben érzi a legnagyobb esélyt a jó teljesítményre.

A Budapesti Honvéd 34 éves, kétszeres olimpiai bajnok klasszisa a magyar kajak-kenu csapat legrutinosabb tagja, harmadik ötkarikás fellépésére készül: 2016-ban Rio de Janeiróban, majd 2021-ben Tokióban aranyérmet szerzett a négyessel, emellett három éve egyesben második lett.

Ezúttal az egyes mellett párosban Gazsó Alida Dórával, négyesben pedig Gazsóval, Pupp Noémivel és Fojt Sárával indul – versenyzőtársai egytől egyig olimpiai újoncok.

"Nyilván segítség, hogy már voltam ötkarikás játékokon, nincs rajtam plusz teher amiatt, hogy nem ismerem a ritmusát, mert ez más verseny, mint az Európa- vagy világbajnokság.

Más a versenyszámok időbeosztása, de nyilván sok versenyen voltunk már, így nem féltem a lányokat sem”

– mondta ezzel kapcsolatban.

Az MTI érdeklődésére elmondta: a júniusi, szegedi kontinensviadal után egy hetet aktívan pihent, ami után természetesen visszaesett a formája, de úgy érzi, az az egy hét szünet mentálisan nagyon jól jött neki.

„A múlt héten már éppen arra gondoltam, hogy vajon mennyire lehetünk még fáradtak, akkor jól jött, hogy korábban pihentem. Most meg kell találnunk az egyensúlyt, hogy mi az a fáradtság, amit még ki tudsz pihenni, mi az, ami még belefér” – mondta Csipes Tamara, aki hatéves kislányával együtt lakik a szolnoki edzőtáborban.

Hozzátette: a jövő héten már nem szabad fáradtnak éreznie magát, s akkortól már a tréningek is rövidebbek, bár intenzívebbek lesznek.

A sportági versenyek augusztus 6-án kezdődnek a Vaires-sur-Marne-i evezős és kajak-kenu pályán, a női kajak négyes tagjai, így Csipes is 3-án utaznak ki Párizsba.

Arra a kérdésre, hogy hogyan lehet három számra felkészülni, a kajakos tömören azt válaszolta: nehezen.

„Nyilván egyesben készülünk, hiszen ez egy egyéni sportág, az a különlegessége, hogy van csapat része is. Ha csak a csapat egységekről lenne szó, akkor kérnék még plusz egy hónapot a felkészülésre, de tudom, hogy egyesben nagyon jól teljesítünk. Ez a része tehát megvan, a finomhangolásban pedig, hogy technikailag összecsiszolódjunk, van már annyi rutinunk, hogy meg tudjuk oldani” – fogalmazott.

Mint mondta, a szereplésével, szereplésükkel kapcsolatban jóslatokba nem szeretne bocsátkozni, arra a kérdésre viszont, hogy melyik számban látja a legnagyobb esélyt, azt válaszolta, hogy egyesben.

„Úgy vagyok vele, hogy beleraktuk a munkát, amit lehetett, megtettük, és ha ott kijön az, amit szeretnénk, akkor az bármire elég lehet”

– tette hozzá.

Csipes Tamara azt mondta, nagyon várja már a rajtot, úgy érzi, jó formában tud majd kiutazni és fejben is nagyon készül – nem is keveset – a rá váró kihívásokra.

Címlapról ajánljuk

Navracsics Tibor: példátlan politikai lépéssel kezdte a munkáját az új Európai Parlament

A többi frakció nem akarja megadni azt a sikerélményt, hogy a pozíciók révén kohéziós pontok jöjjenek létre a pártcsoporton belül, inkább a frusztrációt és feszültséget akarja növelni a frakción belül – mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×