eur:
390.87
usd:
359.98
bux:
73174.1
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pexels.com

Tragikus balesetben vesztette életét a korábbi olimpikon

Életének 53. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt a korábbi ökölvívó olimpikon, Petrovics János. Az építkezéseken dolgozó férfit egy leomló fal temette maga alá.

Petrovics János a pályafutása során három amatőr magyar-bajnokságot nyert, volt világbajnoki résztvevő, profiként több magyar és nemzetközi címmérkőzésen lépett ringbe. 1992-ben Barcelonában képviselhette Magyarországot az olimpiai játékokon, a karrierjét 10 győzelemmel és 6 vereséggel zárta, többek között Oscar De La Hoya ellen is meccselt – írja a Bors.

Az egykori bokszoló eredetileg géplakatosnak tanult, de a szakmájában nem dolgozott, visszavonulása után pedig segédmunkásként dolgozott. Július 8-án, hétfőn is

munka közben vesztette életét, amikor bontási munkálatokban vett részt a hévízi Aqua Hotelben, ahol egy fal rádőlt.

A portálnak az 53 éves bokszoló párja, Mónika nyilatkozott.

„Hétfő reggel hat órakor indultam otthonról munkába, előtte persze mint mindig, János megfőzte a kávémat. Amikor kiértem a házból az utcára, Jani még kilépett az erkélyre, hogy integessünk egymásnak. Utánam is szólt, hogy majd telefonál, de nem telefonált” – mondta az egykori bokszoló élettársa.

„Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy elvesztettem a páromat. Persze, már voltam bent a rendőrségen, ahol megtudtam, teljes körű boncolásra lesz szükség, de csak néhány nap múlva végzik el. Ki kell deríteniük, hogy János pontosan milyen sérüléseket szenvedett, és mi okozta a halálát” – tette hozzá a gyászoló asszony.

„János munkatársa felmászott a létrára, majd néhány pillanattal később, az 5 méter hosszú, 50 centiméter vastag betontömb megindult. A kollégának sikerült leugrania, a törmelékek viszont a páromat maguk alá temették” – mondta a nő.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: rettentően kemény ágra kerültünk, de az olimpiai érmet sosem adják olcsón

Szilágyi Áron: rettentően kemény ágra kerültünk, de az olimpiai érmet sosem adják olcsón

Legalább 15-20 olyan kardvívó van, aki egyéniben az éremszerzés reményében lép pástra, így lehetetlen megjósolni, ki lesz a legjobb vagy kik lehetnek a dobogósok a párizsi olimpián – mondta az InfoRádióban a háromszoros olimpiai bajnok. Szilágyi Áron hozzátette: a csapatversenyben három nagyon kemény meccs vár rájuk, de úgy érzi, kellően felkészültek az ellenfelekből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Visszaugrott a forint, Japán felől jött a segítség

Visszaugrott a forint, Japán felől jött a segítség

A szerdán indult jelentős forintgyengülést pénteken délutánra teljesen ledolgozta a magyar fizetőeszköz, és ahogy az esésben, úgy az erősödésben is lényeges szerepe lehetett annak, ami a japán jen körül történt. A szerdáig látott jelentős jenerősödés és fejlett részvénypiaci hanyatlás után a jelek szerint újranyíltak az alacsony jen és a magasabb egyéb devizák kamata közötti különbözetre játszó pozíciók, és ez újra erősítette a részvénypiacokat, illetve a forintot is. Az euró jegyzései így a csütörtök reggeli 394 felettről pénteken délutánra 391 alá bukta a bankközi forintpiacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×