eur:
394.62
usd:
364.21
bux:
71126.45
2024. július 8. hétfő Ellák
Varga Zsolt szövetségi kapitány magyaráz a játékosoknak a szünetben a férfi vízilabda E.ON Kupán, a Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Császár-Komjádi Sportuszodában 2023. december 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Varga Zsolt kihirdette a férfi vízilabda olimpiai keretet

A szövetségi kapitány, megfelelve a NOB által meghatározott határidőnek, kihirdette az olimpiára utazó tizenhárom fős férfi vízilabda csapatot. Az összeállítást az MVLSZ elnöksége is jóváhagyta.

A kapuban Vogel Soma és Bányai Márk, klasszikus centerként Hárai Balázs, a balkezesek oldalán Vámos Márton és Zalánki Gergő, kapásoldalon Varga Dénes, Vigvári Vince és Manhercz Krisztián, védőként és bevethető centerként Angyal Dániel, Jansik Szilárd és Molnár Erik, valamint szintén több poszton használható all-rounderként Nagy Ádám és Fekete Gergő alkotja majd a csapatot, amelyben 11 fukuokai világbajnok kapott helyet - adta hírül a waterpolo.hu.

Varga Zsolt szövetségi kapitány elmondta, előnyei és hátrányai is vannak annak, hogy korán kell leadni a névsort. Hátrányként említette, hogy egyetlen hivatalos mérkőzés és több kétkapus edzés után kellett döntést hoznia,

előny viszont, hogy innentől kezdve mindenki koncentrálhat az olimpiára, és a jövő héten esedékes Domino Trans-kupán már az utazó tizenhárom fog játszani, ami könnyebbé teszi a játék formálását.

A férfi csapat szövetségi kapitánya hozzátette, az elmúlt évek világversenyein kialakult játékrendszerhez igazodik a keret, döntésében pedig a korábbi eseményeken mutatott teljesítmény is számított valamelyest, de természetesen a legfrissebb benyomások is sokat jelentettek.

Varga Zsolt úgy fogalmazott: "Volt egy alapvető elképzelésem a csapatról, ugyanakkor akadtak kérdések bizonyos posztokon, amelyek megválaszolásával egészen az utolsó pillanatig vártam, csütörtök estére viszont pontot tettünk mindenre. Nyilván sokkal nehezebb volt most, mint eddig bármikor, hiszen mindenhová tizenöt embert lehetett nevezni, az olimpián viszont tizenhárom a limit."

Varga Dénes a párizsi szereplésével beállítja Gyarmati Dezső (1948-1964), Benedek Tibor (1992-2008) és Kásás Tamás (1996-2012) magyar csúcsát, hiszen ez lesz az ötödik olimpiája. Hárai Balázs negyedszer készülhet ötkarikás játékokra, Vámos Márton, Zalánki Gergő és Manhercz Krisztián pedig harmadszor. Öt olimpiai újonc is lesz Párizsban: Molnár Erik, Nagy Ádám, Fekete Gergő, Vigvári Vince és Bányai Márk.

Varga Zsolt edzőként szintén most lesz kint először, bár játékosként horábban három alkalommal, 1992-ben, 1996-ban és 2000-ben már részt vett a játékokban.

Tartalékként a kerettel edz Kovács Péter és Vigvári Vendel, valamint Szakonyi Dániel, ugyanis ha sérülés történne, július 26-ig még engedélyezett a csere.

A csapat jövő héten csütörtöktől szombaton a Domino Trans-kupán szerepel a Margitszigeten, ahol a francia, az olasz és a japán válogatottal mérkőzik, aztán az olaszokkal készül Szicílián és a spanyolokkal Barcelonában, majd július 25-én indul Párizsba.

Tehát az olimpiára készülő férfi vízilabda-válogatott a következő nevekből áll össze:

  • Angyal Dániel
  • Bányai Márk
  • Fekete Gergő
  • Hárai Balázs
  • Jansik Szilárd
  • Manhercz Krisztián
  • Molnár Erik
  • Nagy Ádám
  • Vámos Márton
  • Varga Dénes
  • Vigvári Vince
  • Vogel Soma
  • Zalánki Gergő

A női válogatott névsorát a magyar idő szerint szombat hajnali, Egyesült Államokkal vívott mérkőzést követően véglegesíti Mihók Attila és Cseh Sándor.

Címlapról ajánljuk
Gulyás Gergely: nincs konkrét béketervünk
Kormányinfó

Gulyás Gergely: nincs konkrét béketervünk

Múlt héten két kormányülés is volt, a szerdai után vasárnap is sor került egyre. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő tájékoztatott a részletekről és válaszolt az újságírói kérdésekre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×