eur:
394.46
usd:
364.22
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Arne Slot, az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool új vezetőedzője az AXA Edzőközpontban tartott fotózáson Liverpoolban 2024. július 5-én.
Nyitókép: MTI/AP/PA/Peter Byrne

Bemutatkozott Szoboszlai Dominikék új edzője

Sajtótájékoztatón mutatkozott be a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató FC Liverpool labdarúgócsapatának új vezetőedzője, Arne Slot, aki szuperlatívuszokban beszélt elődjéről, Jürgen Kloppról.

"Nagy lábnyomba lépek, de egy olyan csapatot veszek át, amelynek győztes mentalitása van" - fogalmazott a holland tréner. "Amikor Jürgen idejött, úgy jellemezte magát, hogy ő a normális, de ami igazán különlegessé teszi őt, az az örökség, amit itt hagyott. Amit ennek a klubnak adott, az több, mint normális."

A német Klopp az idény végén távozott a Vörösöktől, akikkel közel kilencéves regnálása alatt bajnoki címet, Bajnokok Ligáját, FA Kupát és Ligakupát is nyert. Slot elárulta, hogy beszélt elődjével, de a részletekbe nem akart belemenni.

"Sok mindenről értekeztünk, de ez maradjon köztünk"

- fogalmazott a 45 éves szakember, aki a Feyenoordtól érkezett a Liverpoolhoz. Az új vezetőedző világossá tette, hogy újabb címeket akar nyerni a csapattal. "Az ember olyan klubnál akar dolgozni jó játékosokkal, amelynél lehetőség van valamit nyerni. Szeretek nyerni és itt esélyem lesz erre" - mondta.

Arra a kérdésre, hogy várja-e már a sorozatban négyszer bajnok Manchester Cityt irányító Josep Guardiolával a párharcot, Slot visszafogottan reagált.

"Természetesen örülök, de sok jó edző van az angol bajnokságban. Pep egy közülük"

- mondta. "Örülök, hogy itt Angliában dolgozhatok, de nem a Man City miatt. Jelenleg az Ipswich a következő, ezáltal a legfontosabb ellenfelünk." A Liverpool a Premier League első fordulójában, augusztus 17-én az újonc otthonában lép pályára.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×