eur:
392.81
usd:
366.15
bux:
66822.17
2024. április 25. csütörtök Márk
Mészöly Géza, az Újpest FC vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Újpest FC mérkőzésen a diósgyőri DVTK Stadionban 2024. február 11-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Orbán Viktor kiállt Mészöly Géza mellett

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottság csütörtökön 1+2 hónapra eltiltotta a kispadtól az Újpest FC vezetőedzőjét, aki a döntéshozók szerint a debütálómérkőzése utáni sajtótájékoztatón „rasszista tartalmú” nyilatkozatot tett. A miniszterelnök hozzászólás formájában biztosította támogatásáról a magyar szakembert.

Ahogy arról beszámoltunk, Mészöly Géza február elején vette át az Újpest labdarúgóinak az irányítását, ám már az első mérkőzés után vihart kavart egy nyilatkozata, amelyet a DVTK legyőzése után tett. „Tudtunk váltani egy picit és a beszálló játékosok is… Most Franklinre (Sasere – a szerk.) gondolok. Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát és megcsúsztatja. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni” – mondta a 2–1-re megnyert mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága eljárás lefolytatását rendelte el a vezetőedző ellen. Első fokon: a vezetőedző 1+2 hónap eltiltást kapott a kispadtól. (Az eltiltásból csak az első hónapot kell biztosan letöltenie, a másik kettőt felfüggesztette a fegyelmi bizottság: ha a következő két hónapban kifogásolható cselekedetet követ el, akkor életbe léphet a plusz két hónapnyi eltiltás is.)

Az eset után a TrollFoci kitett egy képet az Instagram-oldalára, miután kiderült, hogy az MLSZ eljárást indított Mészöly ellen. A fotón egy Újpest-szurkoló látható, aki egy „No Géza, No Party” feliratú transzparenssel hívta fel magára a figyelmet.

A kommentszekcióban aztán váratlanul „megjelent” Orbán Viktor, aki a következőt írta:

„Je suis Mészöly!”

Ez szabad fordításban annyit tesz, hogy „Mészöllyel vagyok!” – írja az Index.

A nemzetisport.hu amúgy úgy tudja, Mészöly Géza fellebbez a döntés ellen, de a fellebbezés nem halasztó hatályú. A fellebbviteli bizottság leghamarabb jövő héten hozhat döntést az ügyben. A szakember eltiltása csak a mérkőzésekre vonatkozik, edzéseket tarthat.

A klub honlapján közleményben jelezte, hogy álláspontjuk szerint a vezetőedző nem követett el szabálysértést, illetve a büntetés aránytalan és "a szabály szellemével tökéletesen ellentétes". Az Újpest közölte: méltatlan és a professzionális működéssel összeegyeztethetetlen, hogy a döntés egy a klub szezonbeli sikerességét befolyásoló hivatalos mérkőzés napján született meg.

Azt is hangoztatták: "az Újpest FC a rasszizmus minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét követi és mindig ennek megfelelően fog eljárni". Egyúttal bejelentették, hogy a klub a döntés ellen fellebbez "és az igazság érdekében a végsőkig hajlandó elmenni".

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×