eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Mészöly Géza, az Újpest FC vezetőedzője (k) a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Újpest FC mérkőzés után a diósgyőri DVTK Stadionban 2024. február 11-én. Az Újpest  2-1-re nyert.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Súlyos büntetés: Mészöly Géza legalább egy hónapig nem ülhet le az Újpest kispadjára

A nemrégiben kinevezett edző csapat első mérkőzése után adott nyilatkozata miatt kapott egy plusz két hónapos eltiltást.

Mészöly Géza február elején vette át az Újpest labdarúgóinak az irányítását, ám már az első mérkőzés után vihart kavart egy nyilatkozata, amelyet a DVTK legyőzése után tett. „Tudtunk váltani egy picit és a beszálló játékosok is… Most Franklinre (Sasere – a szerk.) gondolok. Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát és megcsúsztatja. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni” – mondta a 2-1-re megnyert mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága eljárás lefolytatását rendelte el a vezetőedző ellen, amelynek a magyarnemzet.hu értesülései szerint megszületett az ítélete is első fokon: a vezetőedző 1+2 hónap eltiltást kapott a kispadtól. Már a csütörtök esti, Paks elleni Magyar Kupa-mérkőzésen sem lehet ott csapata mellett, de az eltiltásból csak az első hónapot kell biztosan letöltenie, a másik kettőt felfüggesztette a fegyelmi bizottság: ha a következő két hónapban kifogásolható cselekedetet követ el, akkor életbe léphet a plusz két hónapnyi eltiltás is.

A nemzetisport.hu úgy tudja, Mészöly Géza fellebbez a döntés ellen, de a fellebbezés nem halasztó hatályú. A fellebbviteli bizottság leghamarabb jövő héten hozhat döntést az ügyben. A szakember eltiltása csak a mérkőzésekre vonatkozik, edzéseket tarthat.

Az Újpest Mészöly Géza vezetésével a diósgyőri siker után kikapott Kecskeméten, majd 5-0-ra veszített az FTC ellen hazai pályán, és közel került a kiesőzónához.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×