eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Kelvin Kiptum, kenyai futó. Forrás: X / Kelvin Kiptum
Nyitókép: Forrás: X / Kelvin Kiptum

Meghalt a maratonfutás 24 éves világcsúcstartója

Kelvin Kiptum közlekedési balesetben vesztette életét. A kenyai sztár tavaly a Chicago Marathonon futotta legendás világcsúcsát, 2:00:35 órás idejével elsőként teljesítette a klasszikus távot 2:01 perc alatt.

Közlekedési balesetben elhunyt Kelvin Kiptum, a maratoni futás férfi világcsúcstartója.

A 24 éves atléta mellett ruandai edzője, Gervais Hakizimana is életét vesztette a szerencsétlenségben, amely az Eldoret és Kaptagat közötti úton történt Kenyában. Az autó harmadik utasát, egy nőt súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

Denis Muga, Kaptagat rendőrfőnöke arról számolt be, hogy Kiptum vezetett, más jármű nem volt érintett a balesetben. Kenneth Kimaiyo, Kiptum barátja nem sokkal a baleset után ért a helyszínre, szerinte az autó nagy sebességgel letért az útról, és egy fának ütközött.

A kenyai sztár tavaly a Chicago Marathonon futotta legendás világcsúcsát, 2:00:35 órás idejével elsőként teljesítette a klasszikus távot 2:01 perc alatt.

"Hihetetlen sportoló, aki hihetetlen örökséget hagyott maga után, nagyon fog hiányozni nekünk" - nyilvánított részvétet elsők között Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, aki jelezte, éppen néhány napja ratifikálták az október 8-án futott világrekordját.

Kiptum a párizsi olimpiára nagy esélyesként utazott volna, férfi maratonon nagy csatára volt kilátás közte és a korábbi világcsúcstartó honfitársa, Eliud Kipchoge között.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×